Hírek - 2021. március 4.Vissza a jövőből

Soproni színészekkel forgatják azt az interaktív, játékos, a város nevezetességeit virtuális kalandozásként bemutató filmet, amely a barlangszínház turisztikai fejlesztése részeként lesz látható a nyáron. Molnár Anikó és Savanyu Gergely, a Petőfi Színház művészei a jövőből érkezett időutazóként, Gaura és Gamás bőrébe bújva Rapid Robi 3000 nevű robotjukkal fedezik fel a települést és környékét. A rendező K. Kovács Ákos. Fotók a kulisszák mögül itt.

K. Kovács Ákostól megtudtuk: főhőseik a jövőből, időutazóként érkeznek Sopronba, hogy kihasználva a tér-idő ugrás lehetőségét robotjukkal együtt bejárják a várost és környékét. Eljutnak majd az Ó-zsinagógába, a Kecske-templomba, a karmelita kolostorba, az evangélikus templomba, a Tűztoronyba, a pékmúzeumba, a bányászati múzemba, a Páneurópai Piknik Emlékhelyre és természetesen a fertőrákosi barlangszínházba. Kis epizódokként, rímes, humoros, frappáns szövegeket írtak a színészeknek az alkotók, hogy ezzel is eltérjenek a hagyományosan fellelhelhető útikönyvekből ismert előadásmódtól. Így közérthető, az ifjúság számára is szórakoztató, egyedi, vidám, pörgős utazásban lesz része annak, aki elkezdi a kalandozást majd Gaurával és Gamással a leghűségesebb városban. A filmet úgy készítik el, hogy az érdeklődők interaktív, virtuális kirándulással fedezhessék fel ezeket a helyeket. 

A főszereplők, Molnár Anikó és Savanyu Gergely, a soproni társulat színészei elmondták, nagyon izgalmas, érdekes, jó élmény számukra a forgatás. Azért is, mert egy-két helyszín kiállító terében még ők sem jártak, így az általuk alakított főhősökkel együtt fedezhetik fel milyen gazdag, értékes Sopron épített és kulturális öröksége, történelmi múltja. Mindemellett az külön játékos színészi feladat számukra, hogy partnerük egy gömb alakú robot, amely animált formában jelenik meg a filmben, s a felvételek így interakció nélkül zajlanak. A humoros, poénos szövegek őket is szórakoztatják, ezért gyorsan, jó hangulatban peregnek a forgatási órák.       

A film összesen 62 perces lesz és 14 helyszínen játszódik. A forgatókönyvet Baranyi Gábor Benő, Kálmánczhelyi Zoltán, Berta Csongor és Márton Dániel írta.  A vezető operatőr Gajdics Dávid. A rendező K. Kovács Ákos.