Hírek - 2021. január 9.Piaftól a Házibuliig

Edith Piaf, Charles Aznavour, Yves Montand sanzonjaitól a Rómeó és Júlia, a Nyomorultak, a Notre-Dame de Paris musicaleken át a Házibuli című film zenéjéig, valamint Dalida és Alain Delon világslágerré vált duettjéig örökzöld dallamok csendülnek fel augusztus 21-én a fertőrákosi barlangszínházban. Párizsi éjszakák címmel a francia lelkeket, életérzéseket, hangulatokat megidéző nagyszabású produkciót hoznak a játszóhelyre Stéphanie Schlesser és Laurent Ban magyar származású sztárénekesek. Az előadás a dallamok szárnyán repíti a közönséget a Szajna partjára, a legendák világába.

Stéphanie Schlesser és Laurent Ban már kiválogatta azokat a dalokat, melyeket ajándékba szeretnének hozni a közönségnek. A gazdag és műfajilag nagyon színes francia zenei kultúrából fűzték össze az estet. Énekelnek nagy, kedvelt világslágereket több stílusban és műfajban. Franciaországban ismert számok is felcsendülnek, olyanok is, melyekkel a magyar nézők esetleg nem találkoztak. Ami összeköti ezeket a dalokat, a megfejthetetlen francia lélek és életérzés repítő titka. Szándékuk szerint a közönségnek hasonló érzése lehet, mintha egy estére beült volna a pàrizsi Montmartre egyik kàvézó-szinházába. Érezhetik, ahogy a Szajna menti szellő keveredik az éppen kisült baguette és a frissen őrölt kávé illatával, közben pedig a zene utaztatja őket Párizsba.

Az előadás első részében klasszikus francia örökzöld sanzonok csendülnek fel. Megidézik Edith Piaf, Charles Aznavour, Yves Montand és Jacques Brel szellemiségét, a főváros hangulatát. Egy olyan érzelmekkel, reményekkel és álmokkal teli vilàgot, ahol a ritmus, a dallam összefonódása a francia nyelvet nem beszélőket képes megérinteni. Piaf szíve-lelke, Montand lezser sármja, Aznavour őszintesége és Brel drámaisàga villan fel. 

A második felvonásban tovább nyitják a műfaji palettát. A Rómeó és Júlia, a Nyomorultak és a Notre-Dame de Paris musicalekből és egy itthon kevésbé ismert remekműből, a Starmania-ból adnak elő részleteket. Majd a filmzenék elfelejthetetlen dallamai köré épül a következő blokk. Természetesen a Házibuli világslágerré vált nagy számát is előadják. A produkció legendás, népszerű duettekkel zárul. Dalida és Alain Delon feledhetetlen kettőse nem marad ki az előadásból.
 
Stéphanie Schlessert a soproniak hamar megkedvelték. A közönség emlékezetes szerepekben láthatta az Aidától a Zenta, 1697 rockoperáig. Laruent Bant a tavaly nyári Mesés musicalekben zárták szívükbe a nézők, amikor falakat remegtető energiával énekelt a barlangszínházban. 

Barlangsztárok rovatunkban itt olvashatnak a két magyar származású énekesről:

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1716-barlangsztarok-stephanie-es-laurent.html