Hírek - 2020. december 27.Charlie szívből soul

Nem azt kell megmutatni mit tudsz bravúrosan, hogyan vagy képes felszántani a színpadot, a szívedet adjad, ez az alázat. Ne legyél több, mint az a hang, amelyre épp ott van szükség. Akkor a nézők választanak a zenével. Charlie, azaz Horváth Károly útmutatója ez, így lép színpadra 1964 óta, s most ennek szellemében nagyon várja, hogy június 6-án a barlangszínházban találkozhasson a közönséggel. A legendák évadában olyan ikonikus hazai sztár érkezik a világörökségi helyszínre, aki bejárta a világot, énekesi, előadói, zenészi teljesítményével pedig megmutatta: ő a soul! Szívből. Koncertjén a dalokban ott cikáznak lelkének a rezdülései. A legendák Fertőrákoson élnek tovább!

- Csodálatos helyszín a barlangszínház, kétszer léptem fel ott Demjén Ferenc vendégeként. Feri bácsival mi egy korosztály vagyunk, együtt kezdtük 1964-ben, ő kicsit gyorsabban lett ismert, mint én. Most örülök, hogy szólóban hívtak, remélem jöhet velem a zenekar, mert akkor az új lemezről is játszanánk pár dalt - mondta Charlie portálunknak.  

Jellegzetes rekedtes, semmivel össze nem keverhető füstös, karcos, műfaji sokszínűséget hordozó egyedi hang. Charlie az ország egyik legnépszerűbb énekese. Zenész, a rock, a jazz, a blues, a soul és a funky egyedi hangú énekese, előadóművésze, trombitása. Mindig képes a megújulásra, arra, hogy a zene által uralja a színpadot és a közönséget. Nagy utat járt be az életben. Szó szerint. Számtalan helyen lépett már fel több kontinensen. Pályafutása során rengeteg elismerést vehetett át, huszonhárom-díjat kapott itthont. Pedig valójában negyvenévesen robbant be a hazai zenei életbe. A legutóbbival, a Mindenen túl albumával együtt 37 lemez van mögötte, 600 számmal, de mindig hozzáteszi, amikor külföldön vendéglátózott, 3500 dal volt a tarsolyában, méghozzá angol nyelven. Ő így él együtt a zenével. Amikor hazatért, csatlakozott a Tátrai Bandhez, s utána itthon is elismerték. Gyakorlatilag újra felfedezték, miközben a hetvenes években zenekaraival, a Generállal minőségileg, hangzásvilágban, stíluserősségben megelőzték korukat. Ő azt vallja erről, meg lehet hallgatni például a Zenegép című lemezüket, az a mai napig megállja a helyét. 

- Nem az a lényeg, hogy Charlie énekeljen, hanem a zene. Ha barátság van, zene is van. A Mindenen túl lemezt majdnem ötvenen készítettük. Nekem fontos volt mindig, hogy az általam elképzelt zene, hatás, stílus jöjjön létre. Végigjártam egy életutat. Ez a lemez, egyfajta lenyomat. A közönség abból a szempontból másodlagos, hogy ők gyakran azokat is szeretik, akik nem tudnak semmit. Lehet ma milliós kattintásszámokat elérni különböző csatornákon, az még nem lesz jó zene. Bizonyos nézőpontból valóban kívülálló voltam mindig, mert hogy úgy jutottam előrébb, senkit nem ismertem, senkitől nem kértem segítséget. Itthon és külföldön sem. A nézők választották a zenét velem - válaszolta érdeklődésünkre a legendás énekes, aki reméli, hogy Fertőrákoson az új albumáról is tudnak majd néhány dalt játszani a nézőknek. Mindemellett természetesen nem maradhatnak ki a nagy slágerek sem: a Jég dupla Whiskyvel, Könnyű álmot hozzon az éj, Mindenki valakié, Skandináv éjszakák, Nézz az ég felé, Kávéház, Az légy, aki vagy címűek. És persze sokan várják majd tőle azt a dalt is, amely jellemezheti akár az életét: Csak a zene van.