Hírek - 2020. december 4.Barlangsztárok: Bagossy Brothers Company

Végtelen energiamező, fantasztikus, egyedi, semmihez sem hasonlítható hangulat. A fiatal közönség által megválasztott legkedveltebb magyarországi zenekar, a Bagossy Brothers Company nyitja meg a barlangszínház következő évadát május 22-én. A minden várakozáson felüli érdeklődésnek köszönhetően már most elkeltek a jegyek erre a koncertre. Sőt, a legendák évada annyira vonzza a nézőket, hogy a folyamatos érdeklődés és foglalások miatt villámgyorsan telik a nézőtér az előadásokra. Egyes produkciókra már kevés szabad hely maradt. A legendák Fertőrákoson élnek tovább.

A nemrég napvilágra került hírek szerint közvéleménykutatást tartott a DUE Médiahálózat 14 és 24 év közötti fiatalok körében. A szervezet a megkérdezettek zenei ízlésére volt kíváncsi, egészen pontosan arra, hogy milyen magyar zenei produkciókat ismernek és kedvelnek. A közel 500 ember válaszából az derült ki, hogy a Tankcsapda a legismertebb, a Bagossy Brothers Company a legkedveltebb zenekar Magyarországon a fiatalok körében.

Talán nem véletlen ez a helyezésük, hiszen a gyergyószentmiklósi zenekar ontja magából a slágereket. Stílusuk az indie rock, alternatív rock, folk-rock műfajokat ötvözi egyedi módon. Vele utazom, a Vakít a kék, az Olyan ő, a Visszajövök és az Élj a mának, Fekszünk a strandon számaik hatalmas népszerűségnek örvendenek a rajongók körében. Több daluk milliós nézettséget ért el.  A van az a hely szerzemény hétmilliós megtekintésnél jár.

A zenekar nevét a Bagossy testvérpár – Bagossy Norbert és Bagossy László – családneve ihlette, hozzájuk csatlakoztak zenésztársaik, Bartis Szilárd, Tatár Attila és Kozma Zsombor. A csapat  2019-ben elnyerte „Az év akusztikus koncertje” díjat a Petőfi Zenei Díjon a 2018. november 5-én rendezett koncertjükért. Fonogram-díjat is kaptak „Az év hangfelvétele” kategóriában az Olyan ő című dalukért. Lemezeik egyre erősebbek, dalaik találkoztak a közönség gondolataival, képzeletével. Egy húron pendül az együttes és az őket kedvelőkkel. A Bagossy Brothers Campany mindig úton van, nem áll meg, folyamatosan dolgozik. Kreatív energiájuk, zenei világuk új irányok felé viszi őket. A nézők legnagyobb örömére.

A legendák évadának barlangnyitó koncertje emlékezetes élményt ígér a közönségnek.