Hírek - 2020. november 25.Barlangsztárok: My Land

A világ egyik legjobb, leglátványosabb, legnagyobb sikereket elért összművészeti cirkuszi előadása érkezik június 4-én a barlangszínházba. A Recirquel My Land című előadását az Edinburgh Fringe Festival legjobb produkciójának választották meg 2018-ban. A díjnyertes alkotás ötvözi a kortárs táncot, a színházat és a cirkuszművészetet, s az emberiség gyökereinek keresését, az ember és anyaföld közötti örök kapcsolatot jeleníti meg. A legendák velünk élnek Fertőrákoson.

A nemzetközi hírű hazai újcirkusz-társulat, a Recirquel My Land című produkcióját 2018 augusztusában a világ egyik legrangosabb művészeti fesztiválján, az Edinburgh Festival Fringe keretében mutatta be, ahol a kritikusok a legjobbnak ítélték. Tíz év után kapott helyet újra magyar társulat az évente mintegy kétmillió érdeklődőt vonzó találkozón. A négyhetes programban közel négyezer előadás szerepelt a világ minden tájáról. Olyan lapok kritikusai látták és értékelték a darabokat, mint a The Times, a The Guardian, a The Voice magazin vagy a The Edinburgh Reporter. A szakértők három, négy vagy öt csillagot adhattak a produkciókra, majd a végén a szervezők összesítették az eredményeket, amelyek alapján kialakult a végső sorrend.

Az alkotók létrehozták a világon egyedi és unikális cirque dance műfajt. A díjnyertes My Land  a kortárs táncot, a színházat és a cirkuszművészetet ötvöző, az emberiség gyökereit, az ember és anyaföld közötti örök kapcsolatot állítja fókuszba és jeleníti meg egy illúziókkal teli térben. Az előadás különlegessége, hogy ez a Recirquel első darabja, amelyben kizárólag külföldi vendégművészek szerepelnek. Vági Bence rendező hét zsánerszámában nemzetközileg is kimagasló ukrán artistát hívott meg, és az ő személyes élettörténetüket, hagyományokat, szabadságot és szerelmet kutatva hozták létre a produkciót.