Hírek - 2020. november 14.Barlangsztárok: Stéphanie és Laurent

Párizsi éjszakák címmel augusztus 21-én lép fel a barlangszínházban két magyar származású francia sztárénekes, Stéphanie Schlesser és Laurent Ban. Őket az idei Mesés musicalekben már láthatta a közönség. Óriási sikert arattak a produkcióban. Most kollégáikkal együtt a sanzonok, musicalek, filmzenék, operettek semmihez sem hasonlítható világába kalauzolják el a közönséget. Világslágerek, örökzöld dalok, ikonikus szerzemények csendülnek fel az esten. A legendák velünk élnek Fertőrákoson.

A nézők képzeletben végigjárhatják velük a Champs-Elysées-t Yves Montand-nal, a Montmartre-ot pedig Edith Piaffal és Charles Aznavourral. Nosztalgiázhatnak a "Cherbourgi esernyők" és a "Hàzibuli" felejthetetlen dallamaival, meghallgathatják a híres francia musicalek: a "Rómeó és Júlia", a "Párizsi Notre-Dame" és a "Nyomorultak" megindító számait. Természetesen az olyan világhírű előadók, mint Céline Dion és Lara Fabian dalai sem maradhatnak ki a műsorból.   

Stéphanie Schlessert először az Aida előadásban hallhatta énekelni a soproni közönség. Mindenkit lenyűgözött a hangjával, teljesítményével. Ez lett az ő mindörökké szerepe a leghűségesebb városban. Azóta szinte hozzátartozik a társulathoz. Részt vett a SingSingSing produkció nyári előadásaiban, a Zenta, 1697 rockoperában is játszik. Az idei Mesés musicalekben szintén szerepelt és ekkor érkezett vele egy másik magyar származású francia sztárénekes, Laurent Ban, aki hangjával, előadói stílusával, dinamizmusával, energiájával szintén lenyűgözte a közönséget. Kettőjük duettje nagy élményt nyújtott mindenki számára. Ezen felbuzdulva 2021 nyarára exkluzív barlangszínházi koncertprogramot állítottak össze, amely a klasszikus slágerek mellett a mai francia könnyűzene legismertebb dallamait is megidézi. Velük tartanak kollégáik. 

Így varázsolnak majd emlékezetes párizsi éjszakákat most Fertőrákosra.
 


Stéphanie Schlesser, a hangvarázsló

A Franciaországban élő Stéphanie Schlesser, akinek édesanyja magyar származású, édesapja luxemburgi Belgiumban született. Párizsba 18 évesen költözött, mert felvételt nyert az exkluzív Nemzetközi Musical Akadémiára, ahol évfolyamelsőként diplomázott. Stéphanie Schlesser számtalan nagy zenés darabban játszott már a világ több részén. A "Párizsi Notre-Dame" című francia musical ázsiai sorozatán Fleur de Lys szerepét énekelte. A féléves turné alatt közel 100-szor játszotta ezt a szerepet. Bejárta Dél-Koreát, Taiwant és Libanont. A következő felkérés a Rómeó és Júlia musical volt, ebben Júliát játszotta ismét Dél–Koreában. Párizsba visszatérve a Madiba című, Nelson Mandela életéről szóló musicalben lépett fel. A következő szerződése ismét Ázsiába szólította, ugyanis a Rómeó és Júliát Kína nagyvárosaiban mutatták be. Magyarországon a soproni szerepei, az Aida siker után a fővárosi We Will Rock You musicalben játszott és most énekel a PS Produkció Sztárcsinálók magyar előadásában.
 

Laurent Ban, a dinamizmus

A 45 éves énekes, zenész és zeneszerző Franciaországban született, édesapja magyar volt. Ő nem tud magyarul. A zenei pályafutása mellett grafikusi és festő diplomát szerzett, majd hamar a színpad világa felé vette az irányt. Játszott nagy zenés főszerepeket a Zorróban, az Aladinban, a Notre-Dame de Parisban, a Hairben, a Mozartban. Turnézott több helyen a világban, Ázsiában, Európában. Zeneszerzőként színpadra írta a Le Journal d'Adam et Eve és a Marlène D. The Legend műveket. Utóbbiért díjat kapott, mint legjobb francia zenei adaptáció. Saját albumokat is készített. A Mesés musicalek show után örömmel tér vissza ismét Magyarországra, a fertőrákosi barlangszínház légköre teljesen lenyűgözte.