Hírek - 2020. november 10.Barlangsztárok: Rúzsa Magdolna

Azt mondta, Isten őt zenéből rakta össze. Egy vajdasági kis faluból elindulva eljutott a legnagyobb arénákig. Úgy érzi, a sikernek ára van, nem titka. Az ország egyik legnépszerűbb énekesnőjévé vált így. Kötődik Sopronhoz, a színházhoz is. A Zenta, 1697 rockopera werfilmjének dalát Szarka Gyula zeneszerzővel ő énekelte fel. Akkor dolgoztak először együtt. A jövő évi barlangszínházi szezonban a legendák évadának záró hétvégéjén szeptember 3-án lép fel Rúzsa Magdolna és zenekara.

Amikor szülészeti és nőgyógyászati nővérként világra segíthetett egy cigány kisfiút szerb karácsony este, az ottani bába azt mondta neki, nagyon szerencsés lesz az élete, teljesülnek az álmai. Rúzsa Magdi pedig 2006-ban egy televíziós tehetségkutatón mezítláb állva lejött a színpadról, hátra pillantott, és elhatározta, ha már eljutott idáig, övé lesz ez a világ az álmaival együtt. Akkor az AC/DC együttestől az Út a pokol felé című dalát énekelte, miközben ő mindig is az égre figyelt. Mert ki akart törni egy kis faluból, és hitte, hogy neki ez sikerülhet. Akkor is erről ábrándozott, amikor gyerekkorában maszatos arccal, mezítláb cseresznye-virágot nézett a poros kishegyesi utcán, és nem gondolta, hogy később egy hatalmas aréna színpadán állhat.

Azóta is adni szeretne az embereknek, és a zene által találkozni a közönséggel.  A lelkét osztja meg a nézőkkel. Közben megtanulta becsülni mindazt, amit kapott az élettől, de nem bánt meg eddig semmit sem. Magdaléna Rúzsa című színházi előadásában énekli is Edith Piaf ezt a címet viselő legendás számát. Ezt az estjét több mint hetvenezren látták már. Egy dalt mindig, minden koncertjén elénekel, mert számára nagyon fontos. Mégpedig a Gábriel című számot. Ez volt az a dala, amely megtörte a jeget körülötte, irányba helyezte pályáját, és olyan erővel repíti és vigyázza őrangyalként azóta is, hogy ő mindezt lelkéből így tudja neki megköszönni. Fertőrákoson is biztosan elhangzik majd ez a szám a közönség nagy örömére.

Íme egy új dal Rúzsa Magdolnától:


Rúzsa Magdolna 1985. november 28-án született Verbászon. Iskoláit a vajdasági Kishegyesen és Szabadkán végezte. A Megasztár televíziós tehetségkutató műsort 2006-ban nyerte meg. Pályafutása azóta töretlen, számtalan elismerést (köztük Fonogram-díj, Artisjus-díj, Petőfi Zenei Díj, Budapestért-díj, Viva Comet-díj) is begyűjtött énekesnőként, dalszerzőként. Részt vett az Eurovíziós Dalfesztiválon is, majd később A Dal című műsor egyik zsűritagja volt. Mindegyik koncert-és stúdió albuma arany- és platinalemez lett. Akad, amelyik kétszer és háromszor is kiérdemelte ezt. Az első Máté Péter-díjat 2018-ban ő vehette át Caramel és Berki Tamás társaságában. A Gábriel című száma eredetileg egy horvát dal, Geszti Péter szövegével, Novák Péter és Torma Ferenc hangszerelésével vált slágerré. A népszerű énekesnő 2009-ben kapta meg a magyar állampolgárságot.