Hírek - 2020. november 4.Megnövelt előadásszám, új műsor

Megnövelt előadásszámmal, új novemberi és decemberi műsorral képes a bérletes és jegyet váltott közönséget fogadni a Soproni Petőfi Színház megfelelve a kormányzati előírásoknak, melyek a nézőtéri távolságtartásra, kötelezően üresen hagyandó székekre vonatkoznak.

Pataki András, a színházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója szerdai állománygyűlésen meghirdette a cég működését érintő és jövő év február 21-ig tartó idei negyedik intézkedési tervüket. A kulturális, közművelődési intézményekre vonatkozó új kormányzati előírásokat - csak minden harmadik helyen ülhetnek emberek a nézőtéren - maximálisan képesek betartani a nagyszínházban és a kamara játszóhelyükön. Ennek megoldásaként a nagyobb bérletes vagy jegyes érdeklődést kiváltó produkciókból megnövelik az előadásszámokat. Az idei bemutatóik közül ez jelenleg A padlás produkciót érinti. Az értékesítési és szervezési osztályuk, valamint a jegypénztáruk munkatársai szoros kapcsolatban állnak a közönséggel és velük kölcsönösen együttműködve keresik mindenki számára egyénileg a legjobb megoldást, hogy melyik meghirdett új időpontban tudják megtekinteni az előadásokat. A távolságtartásra vonatkozó szabályokat a nézőtéren szigorúan kezelik. Megjelölik az üresen hagyandó székeket. Az egy háztartásban élők, a párok, baráti társaságok, valamint a szülők és gyermekek sem ülhetnek egymás mellett.

A Pro Kultúra által működtetett Liszt Ferenc Kulturális Központ rendezvényeit is hasonló módon kezelik és ennek szellemében tartják meg. Megrendezik a Crescendo hangversenybérlet ülő koncertjeit és a hétvégi Jazz & bor eseményt. Viszont a vasárnapi Gyorstalpalót már elhalasztják. A meghirdetett városi kulturális eseményeik, szabadtéri programjaik az elkövetkezendő egy-két hónapban zömében elmaradnak. A  cég mindezeket jelzi a közösségi felületein. A színház új novemberi és decemberi programja pár napon belül már elérhető és megtekinthető.

A színházi és kulturális eseményeken továbbra is kötelező a maszkhordás, a szociális távolságtartás, testhőmérsékletet mérnek, kézfertőtlenítést alkalmaznak. A teátrumban folyamatosan működtetik azt a különleges, a műtőkben, zárt terekben használt, vírusok, baktériumok, penészgombák semlegesítésére készült légtisztító berendezéseiket, melyeket nemrég vásároltak. Ebből  a színház nézőterére, ruhatárába, közönségforgalmi területeire, színpadára telepítettek összesen tíz darabot. Pályázat útján rövidesen a Liszt Ferenc Kulturális Központba is szeretnének vásárolni a nézők egészségét, biztonságát szolgáló készülékeket. Továbbra is az a céljuk, úgy nyújtsanak emlékezetes színházi, kulturális élményeket a hozzájuk betérőknek, hogy maximálisan biztonságban érezhessék magukat náluk.