Hírek - 2013. április 29.Táncvarázson mutatkozott be Demcsák Ottó csapata - Jön a Csillagok szárnyán produkció

Táncvarázs címmel nagyszabású gálával köszöntötték a Tánc Világnapját soproni és környékbeli csoportok a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban. Az eseményen a Petőfi Színház tánctagozata is bemutatkozott, négy részletet adtak elő Demcsák Ottó Csillagok szárnyán című táncfantáziájából, amely a következő évadban bérletes előadásként látható a teátrumban.
Világszenzációt és egy világbajnokot is láthat a közönség Demcsák Ottó Harangozó-díjas koreográfus Csillagok szárnyán című táncfantáziájában. Először fordul elő ugyanis az, hogy a modern táncelemeket és balettet felvonultató táncszínházi előadásban Poledance, azaz rúdtánc stílusban táncoló művész is fellép. Nem is akárki lesz ez a művész, hiszen a nemzetközileg elismert Pálmaffy Barbara tagja volt az Experidance csapatának, majd a Közép-Európa Táncszínházban is fellépett, csakúgy mint a KFKI Kamarabalettben. A remek táncművész ezúttal ebben az előadásban egy papnőt alakít, aki az ég és föld közötti kapcsolat egyik fontos szereplője. Természetesen megcsodálhatják a nézők rúdtánc-varázslatát és ebben remek pertnerei lesznek majd a soproni színház tánctagozatának tagjai. Kurriózumként pedig olyan látványvilágot álmodott Demcsák Ottó színpadra, amely tényelg elrepíti a közönséget a csillagok világába. Planetáriumi hangulat fantasztikus táncosokkal és látványvilággal, ezt kínálja az előadás a közönségnek.

Torma Sándor felvételei a Táncvarázsról, színpadon a soproni tánctagozat:





Próbatánc és válogatás

A Soproni Petőfi Színház tánctagozata próbatánccal egybekötött válogatást szervezett nemrég. Rövidesen új tagokkal bővül majd a csapat. Torma Sándor a castingon járt. Képriport az eseményről: