Hírek - 2020. október 15.A padlás: jönnek a bérletesek!

Akad, aki a csengőhangját is átállította most, s ha hívják, azonnal felcsendülnek a legendás dallamok: Fényév távolság. A kirobbanó erejű és sikerű, emlékezetes élményt nyújtó bérletszünetes alkalmak után október 17-én és 18-án érkeznek a bérletes előadások nézői A padlás című félig mese, félig musicalre a Soproni Petőfi Színházba. Az előzetes várakozásra jellemző, hogy egyre többen üzennek a stábnak, s biztosítják a színészeket, zenészeket, ők ott lesznek a premieren. A csapat pedig nagyon készül a találkozásra. A Varázskönyv újra kinyílik a hétvégén.

A padlás sportnyelven szólva repülőrajtot vett a soproni teátrumban. A produkció olyan erővel, energiával, érzelmi töltettel várakozáson felül hódította meg a nézőket, hogy arra még a stáb sem számított. A nézők pedig csak folyamatosan jönnek és jönnek a meghirdetett előadásokra, s ez mindenki számára óriási élményt jelent. A zenekaros, musicaltörténelmet író hangzásvilág, a színészek magas szintű teljesítménye, a legendás történet, a slágerré vált dalok kicsikre és nagyokra egyaránt hatnak. Mindenki nagy izgalommal készül a hétvégi premierre.  

A csapat a következő felállásban játszik:

Az előadásban a Rádióst Papp Attila játssza. Sünit Molnár Anikó formálja meg, a Mamókát Szőcs Erika alakítja, Barrabás–Révész szerepében Marosszéki Tamás látható. A Herceg Savanyu Gergely, a Lámpás Orbók Áron, a Kölyök Kisfaludy Zsófia, a Meglökő Kiss Noró. Témüllerként Major Zsolt, Detektívként a Jászai-díjas Kovács Frigyes lép színpadra. Az Üteg Rovó Péter, Robinson, felvételről, Mikó István Jászai-díjas, érdemes művész. A szobor Füsi Zsolt. A koreográfus és szcenikus Szakál Attila, a jelmeztervező Szélyes Andrea. A díszlet és rendezés a Jászai-díjas Pataki András munkája. A fénytervező Kovács Ferenc. A korrepetitor Sárdy Barbara, a kreatív munkatárs Pomezanski György. A vizuális tervező András Fruzsina. A rendezőasszisztens Simon Andrea, az ügyelő Horváth Dávid. Az előadás két karmestere Oberfrank Péter Liszt-díjas, érdemes művész és Tassonyi Zsolt.
 

Fotók: Szita Márton