Hírek - 2020. szeptember 30.Sikeres barlangszínházi szezon

Sikeres volt a fertőrákosi barlangszínház idei évada, a leghűségesebb város teátrumának újratervezett műsorába pedig bekerült a Mirandolina című komédia és láthatják a nézők Ábrahám Pál népszerű revüoperettjét, a Bál a Savoybant. Erről is beszélt a Sopron Televízióban Pataki András, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője, aki kiemelte: a járványhelyzetben a legfontosabb feladatuk a közönség, a dolgozók biztonságának garantálása, a cég működőképességének biztosítása és a munkahelyek megőrzése. A szezon első bemutatója A padlás produkció lesz. A riporter Kóczán Bálint. A műsor itt tekinthető meg. 

A barlangszínházon nem fogott a járvány

Minden idők legmagasabb havi látogatottságát érték el a fertőrákosi barlangszínházban azzal, hogy, több mint 7000 fő járta be egy hónap alatt ezt a különleges helyszínt. Rendkívüli módon duplájára nőtt a családok jelenléte a játszóhelyen és mintegy ötven százalékkal emelkedett az egyéni belépőjeggyel érkezők száma.

A barlangszínház a járványügyi feloldások után június végén nyitotta meg kapuit és most hétvégén, a Tesla musicallel zárt. Az idei szezonból több produkciót halasztottak vagy toltak el egy évvel, viszont a megtartott előadások szinte mindig telt házzal zajlottak. Ez annak is köszönhető, hogy az idei szezonra a jegyeket már jóval tavasz előtt megvásárolták az emberek, ami azt is jelzi, hogy a szabadtéri játszóhely műsorára jó előre figyel a közönség. Az előadásokhoz igazítja a programjait. Idén óriási sikert ért el a Mesés musicalek, a soproni teátrum saját produkciója és a Valahol Európában musical stábja a barlangszínházban, csakúgy mint az István, a király koncert sztárjai. A rocklegendák, Balázs Fecó és Demjén Ferenc is vastapsot kaptak, akárcsak a Budapest Bár és a Frank Sinatra szellemiségét megidéző Vastag Tamás. A Dohnányi Restart komolyzenei bérlet is beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Összességében a nem teljes évadban a fertőrákosi barlangszínházat 13. 708-an, a témaparkot, amely szeptember 21-én zárt, 22.057-en látogatták. A pandémiás helyzetben mindez kiemelkedőnek számít. A következő szezon műsorára már november 2-től lehet majd jegyet váltani, a programot a tervek szerint rövidesen meghirdetik. A Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház ugyan egyelőre bezárja kapuit a látogatók előtt, de a munka nem áll meg. Egy uniós pályázatból a Sopron-Fertő Zrt.-vel együttműködve olyan fejlesztés indulhat meg, amely innovatív megoldásokkal fejleszti a turisztikai látnivalókat, valamint egy új koncertterem -Dohnányi nevével fémjelezve - jöhet létre.