Hírek - 2020. szeptember 17.Gyertyák és Peer Gynt

Jövő héttől a próbák mellett már játszik is a társulat a Soproni Petőfi Színházban. A Peer Gynt drámai költeményt szeptember 24-én, 25-én és 26-án tekintheti meg a közönség a február 13., 14., 15-i bérletes alkalmak pótlásaként. A gyertyák csonkig égnek színpadi játék pedig a leghűségesebb város teátrumának stúdió játszóhelyén, a Liszt Ferenc Kulturális Központban október 2-án este hét órakor, s másnap három és hét órakor látható. Mindkét előadást Pataki András rendezte.

A Peer Gynt című drámai költemény a Soproni Petőfi Színház és a csallóközi Csavar Színház közös produkciója jelenleg is szerepel a leghűségesebb város teátrumának műsorán. Szeptember végén háromszor tekintheti meg a közönség az összművészeti előadást Gál Tamás főszereplésével, Pataki András rendezésében. 

A darab szerepelt a legutóbbi a Magyar Színházak XXXII. Kisvárdai Fesztiválján, Horváth Zsuzsa a legjobb női mellékszereplőnek járó elismerést vehette át, a Papot alakító Boráros Imre pedig Életmű-díjat kapott.

A jövő héttől ismét látható A gyertyák csonkig égnek színpadi játék a színház kamara játszóhelyén.  A soproni teátrum 2019 októberétől tűzte műsorra a Márai Sándor művéből készült darabot, melyből annak idején maga a szerző írt rövidített színpadi változatot Parázs címmel. Az előadás nagyon megtalálta az utat a közönséghez, folyamatos a jegyostrom és érdeklődés a produkció iránt.   

Henrik szerepében Szilágyi Tibor, Kossuth-és Jászai-díjas, kiváló és érdemes művész, Konrádként a Jászai-díjas Szélyes Ferenc látható, az Inast Major Zsolt alakítja ebben az adaptációban. 

Mindemellett a soproni társulat gőzerővel készül az évad talán legjobban várt bemutatójára A padlásra, amely két hét múlva már látható a Petőfi Színházban.