Hírek - 2020. szeptember 11.Valahol Európában: hatból hat!

Beállított az Aida csúcsát a Valahol Európában musical stábja a fertőrákosi barlangszínházban. Eddig hat alkalomból hatszor értek el "standing ovationt" ezen a játszóhelyen, akárcsak az Elton John-Tim Rice művéből készült rockopera soproni stábja. Halasi Imre rendező megtekintette a csütörtök esti előadást, s nagyon örült annak, hogy a darab üzenete, szellemisége, a szereplők és a közönség ilyen ritka és kivételes módon talált egymásra. Neki ez a kedvenc műve és eddig még nem akadt példa arra, hogy mindig felállva ünnepelték a nézők az alkotókat, a produkciót.

Emlékezetes búcsúra készült az elmúlt soproni évadok egyik legsikeresebb előadásának, a Valahol Európában musicalnek a stábja. Az előadás olyan mértékű erővel, elsöprő energiával, belső lelki tölttel talált utat a nézők szívéhez, amely nagyon ritka.

Halasi Imre rendező is örül ennek, mert úgy véli, így elérték mindazt, amiért színpadra került a mű, s a nézők ilyen mélységben, érékenységgel azonosultak a tartalmával, gondolataival, mindazzal, amit ma szerettek volna elmondani ezzel a musicallel. Számára is emlékezetes ez a soproni munkája, mert ugyan rendezte már korábban a Valahol Európában művet - nem is egyszer - de ilyen szeretetet, ragaszkodást a produkció iránt, ilyen atmoszférájú előadásokat még nem tapasztalt meg sehol, csak a fertőrákosi barlangszínházban. Örömmel dolgozott együtt a gyermekcsapattal, Vastag Tamással, Kisfaludy Zsófiával, Savanyu Gergellyel és a soproni társulattal, akik közül többekkel már a Csárdáskirálynő bemutatása idején is találkozott. Mikó Istvánnal gimnázium óta ismerik egymást, együtt voltak iskolatársak, s ez a közös munka tovább erősítette évtizedes barátságukat.

A produkciót 2019. júliusában mutatták be a barlangszínházban. Minden előadáson "standing ovationt" ért el a népes szereplőgárda. A fertőrákosi játszóhely történetében ez csak az Aida produkciónál fordult elő - akkor hatból hatszor állt fel a közönség ünnepelni a stábot -, a Valahol Európában gárdája most ezt a rekordot már beállította. Ma pedig hátra van még két találkozás a közönséggel...