Hírek - 2020. augusztus 27.Római karnevál Kisvárdán

"Mi történhet egy olyan színésznővel - mi több művésznővel - akit egész élete a színházhoz kötött, s aki már tíz hosszú éve nem állt színpadon? Rá sem nézett az imádott-rettegett deszkákra, inkább behunyta a szemét, amikor páholynyitogatóként székükhöz vezette a nézőket. Hogyan lehet tovább élni, ha a mindennapok legfőbb mozgatórugója - az alkotás, a szereplés - eltűnik?" A Római karnevál díszelőadásként sikerrel vendégeskedett a Magyar Színházak XXXII. Kisvárdai Fesztiválján. A Soproni Petőfi Színház, a Zentai Magyar Kamaraszínház és a marosvásárhelyi Spectrum Színház közös produkciója szerepel a leghűségesebb város teátrumának ősszel kezdődő műsorán. Friss kisvárdai írások, fotók.
Fotók: Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja Facebook oldala

A Peer Gynt után a Római karnevál is bemutatkozott a rangos szakmai fesztiválon Kisvárdán. A darab főszereplője Farkas Ibolya, aki a 61. színházi szezonja előtt áll. Az előadást a most kezdődő hűség évadában láthatják a nézők a Soproni Petőfi Színház kamara játszóhelyén, a Liszt Ferenc Kulturális Központban Pataki András rendezésben. A színművésznőt Kisvárdán is köszöntötték a kollégái és a helyi Rotary Club képviselője.
 
"Ez az életem. Amióta csak az eszemet tudom, színésznő akartam lenni, soha nem akartam mást."

"Farkas Ibolya úgy sugárzik a színpadon, ahogy a darabbéli Margit tehette. Nevetett, miközben minden pillanatban képes önazonos maradni. A komikus és komoly jelenetek közötti átmenetet könnyeddé, szinte észrevétlenné teszi, s ezáltal érvényesül igazán az előadás finom, ironikus humora."