Hírek - 2020. augusztus 8.Újabb standing ovation!

Székéből felállva ünnepelte a közönség a Mesés musicalek produkció stábját a péntek esti premieren a fertőrákosi barlangszínházban. A Soproni Petőfi Színház előadása megtalálta az utat a nézők szívéhez. Fergeteges siker született, standing ovationnal. A kiemelkedő énekesi bravúrok, a táncosok, a zenekar magas szintű teljesítménye, az egyedülálló látványvilág és a százharminc jelmezt felvonultató parádé lenyűgözően hatott mindenkire. Szakál Attila rendező-koreográfusnak és csapatának családoknak szóló előadása elindult hódító útjára. Minden jegy elkelt a meghirdetett időpontokra, ebben a hónapban csaknem ötezren tekintik meg a nagyszabású showt ezen a játszóhelyen.

A soproni teátrum új előadása ajándék és kárpótlás a bérletes közönségnek a járványhelyzet miatt elmaradt két tavaszi premier - A padlás és Stabat Mater - után. A Mesés musicalek nemzetközi szintű sztárénekeseket vonultat fel, hogy elrepítse a közönséget a Disney-rajzfilmek dalainak varázslatos világába.  A közönség pedig ezt vastapssal, standing ovationnal díjazta a premieren.

A bemutató után a stábot köszöntő pezsgős koccintáson Szakál Attila felidézte, hogy tavasszal már a jelmezeket kezdték el kitalálni, próbálni, ő is sorra hívta az előadókat, egyeztetett a dalokról a zenekarral is, amikor kitört a világjárvány és bezárták a színházakat. Ekkor senki nem tudta megmondani, mi lesz a sorsa ennek a produkciónak, s megvalósulhat-e egyáltalán. A rendelkezések feloldása után hatalmas munkát végzett a stáb, hogy ez az előadás ilyen színvonalon és minőségben kerülhetett a közönség elé. Ezzel megvalósulhatott a SingSingSing-sorozat újabb olyan produkciója, amelyet régóta álmodtak többekkel együtt. Igazi családi színházi élményt tudtak kínálni és nyújtani ebben a műfajban a nézőknek. Ezt pedig mindenkinek megköszönte, aki segítette létrehozni ezt a showt.

Demcsák Ottó, a Sopron Balett vezetője is köszöntötte a csapatot, kiemelve művészet, a színház és a kultúra az, amely átsegítheti az embereket a nehéz helyzeteken, s ez az előadás ebben erősítette meg a közönséget reményt és utat mutatva.

A Mesés musicalek augusztus 8-án, 14-én és 15-én látható még a barlangszínházban összesen öt alkalommal. A telt ház már biztosított a csapat számára.