Hírek - 2020. augusztus 6.Mesés musicalek: Aida visszatér!

Egy legenda és vele együtt Aida visszatér a Mesés musicalekben a fertőrákosi barlangszínház új premierjén augusztus 7-én és még utána hat alkalommal. A produkció sztárénekesei, a műfaj csillagai a Disney-rajzfilmslágerek kirobbanó erejű, energiájú előadása mellett egy nagy, fergeteges fináléra készülnek. A csapat, a Soproni Petőfi Színház ezzel a dal-összeállítással szeretné megköszönni a közönségnek, a bérleteseknek azt, hogy a járványhelyzetben is hűségesen kitartottak, kitartanak a társulat mellett, s egyúttal tisztelegni kíván a játszóhely ötvenedik évada előtt egy olyan emlékezetes előadásnak a megidézésével, amely rekordot beállítva írta be magát az évezredes falak közé. A rendező-koreográfus Szakál Attila.  

Nem túlzás azt állítani, európai szintű, kiemelkedő, fantasztikus hangi adottságú csapatot állított össze erre a produkcióra Szakál Attila. Az Aladdin, a Herkules, a Jégvarázs, az Oroszlánkirály, a Rio, a Coco, az Aranyhaj és a nagy gubanc című rajzfilmek legnagyobb slágereit hazai és nemzetközi sztárok előadásában hallhatják most a nézők, zenekaros kísérettel,  táncosokkal, egyedülálló látványvilággal, jelmezkavalkáddal. 

A stáb hatalmas izgalommal készül a pénteki bemutatkozásra. A második felvonás próbája közben szerdán már a hangbeállásoknál érződött, a szereplők tényleg beleadnak mindent. Előadói szinten padlóig nyomják gázt, hogy a hosszú kényszerszünet után emlékezetes színházi élményt nyújtsanak a közönségnek. Nehéz jelzőket találni arra, milyen magas színvonalon énekel Stéphanie Schlesser, Laurent Ban,Füredi Nikolett, Fehér Adrienn, Jónás Andrea, Vastag Tamás, Buch Tibor, Szentmártoni Norman, Savanyu Gergely, Papp Attila és Kiss Noró. Falakat rengető hang-parádé várható igazi énekes csillagokkal, lelkeket, szíveket megérintően, sok humorral, katarzist nyújtó szóló és duett-számokkal, show-elemekkel. 

A Local Vintage Campany zenekar repítő teljesítménye, a Sopron Balett elsöprő erejű táncai, Kis Katalin százharminc látványos jelmeze, Madarász János fény-guru mágiája együtt szeretné lenyűgözni a nézőket. 

Szakál Attila pedig mindezt még emlékezetessé szeretné tenni azzal, hogy a barlangszínházban rekordot elérő Aida musical szép sorozatára is visszatekintenek. A Pataki András rendezte produkció összes előadásán felállva ünnepelte a közönség a musicalt színpadra állító stábot. Ez a játszóhely történetében még nem fordult elő egyetlenegy darabnál sem, hogy minden alkalommal "standing ovationnal" zárult az est. A 2017-es nyári bemutató után a barlangszínházi alkalmakkal együtt összesen 25-ször szerepelt a soproni a teátrum műsorán a darab. Megközelítőleg tízezer néző tekintette meg a Tim Rice és Elton John művéből készült musicalt. Az előadásra országos figyelem irányult, az Aida-kultusz a mai napig tart a városban. 

A Mesés musicalek gárdájából a fináléban a soproni legendát írók közül Stéphanie Schlesser, Vastag Tamás, Füredi Nikolett újra felveszi a sikerelőadás jelmezeit, elhangzik majd egy-egy emlékezetes részlet az Ég a bátrakhoz áll, A legdögösebb cucc, a Megírva a csillagokban közönségkedvenc dalokból. Laurent Ban a francia sztárénekes pedig az Egy vérből, egy szív számot énekli angolul, színpadot betöltő és átható karizmával, kisugárzással, erővel, valóságos energiabombaként. Természetesen az Áldott Núbia sem maradhat ki a színpadi szellemidézésből.    

(A soproni színház elmaradt tavaszi bemutatóinak - Stabat Mater, A padlás - felnőtt bérletes nézői a bérletes ár-érték arányon túlmutató pótlásként regisztráció után megtekinthetik a fertőrákosi barlangszínházban a soproni teátrum Mesés musicalek című új, nagyszabású darabját augusztus 7-én, 8-án, 14-én vagy 15-én. A meghirdetett előadásokra minden jegy elfogyott!)

Werkfotók, elcsípett pillanatok a próbáról:
 

Szentmártoni Norman, mint Herkules. Erő testben, hangban
Füredi Nikolett újra Amnerisként. Természetesen Elzaként is színpadra lép a mindörökké dalával. Hangvarázslatra készülhetnek a nézők a Jégvarázsból
Buch Tibor kiemelkedő éneklésével, könnyedségével, férfias kisugárzásával ismét lenyűgözi a nézőket
Vastag Tamás, mint Kristoff a Jégvarázsból. A hang itt sem válik jéggé, szívekre hat
Riói hangulatban Stéphanie Schlesser és Kiss Noró
Savanyu Gergely és a tánckar
Szakál Attila rendező-koreográfus a finálét próbálja a csapattal
Fehér Adrienn, a soul, gospel a torkában, lelkében a stílus mágusaként
Laurent Ban, francia lélek, magyar szívvel - színpadi energiabombaként

Pomezanski György werkfotói a második felvonás próbájáról: 

Akcióban Jónás Andrea és a tánckar
Jónás Andrea, falakat ostromló, átható előadói tűz, igazi fekete-hang
Buch Tibor-erő és temparementum a dalokkal együtt
Füredi Nikolett-lélekdalok mélyről, egeket ostromló hanggal
Savanyu Gergely a sokoldalú show-ember és Szokodi Roland, a fiatal tehetség
Fotók: PomezanskI György