Hírek - 2020. augusztus 5.Mesés musicalek: célegyenesben

Célegyenesbe fordult a Mesés musicalek stábja. Az összeállításban világhírű Disney-rajzfilmek legnagyobb slágereit hallhatja a közönség sztárénekesek közreműködésével a fertőrákosi barlangszínházban augusztus 7-én, 8-án, 14-én és 15-én. Az Aladdin, a Herkules, a Jégvarázs, az Oroszlánkirály, a Rio, az Aranyhaj és a nagy gubanc című produkciók örökzölddé vált dalai hangzanak el zenekaros kísérettel, táncosokkal, egyedülálló látványvilágban egy, a játszóhelyhez kötödő legendás előadás meglepetésnek szánt számaival együtt. A rendező-koreográfus Szakál Attila. A varrógépek teljes üzemmódban működnek az utolsó pillanatokig, százharminc jelmez készült Kis Katalin tervező vezetésével. Próbán jártunk.

A teljes első felvonást gyakorolta a keddi próbán a népes stáb. Megérkeztek a francia énekesek. Stéphanie Schlesser, már otthonosan mozog a barlangszínházban, az Aida rockopera emlékezetes sikere a lelkét mindig megmelengeti. Erre szükség is volt, mert a hirtelen hűvössé vált időjárás a barlangszínházban erősen érződött. Átfújós, huzatos, hideg hely szeles időben, miközben varázsa mindenkit rabul ejt. Laurent Ban, aki először énekel ezen a játszóhelyen, csak ámult, hogy ilyen fantasztikus környezetben és akusztikájú helyen léphet fel. Ők ketten duetteteznek is az előadásban.

Vastag Tamás a tőle megszokott magabiztos éneklés mellett mesélővé válik. Akárcsak Savanyu Gergely, aki a fergeteges táncokból, szólókból nagy energiával veszik ki a részét. Papp Attilát ugyancsak megmozgatja Szakál Attila rendező-koreográfus. Miközben gyorsöltözések várnak rá, muzikalitására igencsak szükség van, hiszen ezek az ismert slágerek musical-minőségűek, nem könnyű elénekelni azokat. Ebben egyetért Fehér Adrienn és Jónás Andrea, akik sok közös fellépés és műsor után most Fertőrákoson kápráztatják el a nézőket azzal, hogy megmutatják, a soul és gospel műfaj, a feketék zenéje ott él a torkukban. Füredi Nikolett - akinek az életét, pályafutását kísérik a Disney-rajzfilmek, mesehősök - a színpadi teljesítményével szintén megerősíti, hogy kiemelkedő hangi adottságok, nagyívű előadásmódok szükségesek ezekhez a nagyívű dalokhoz. Buch Tibor akár a csapat többi tagja, ugyancsak ezt képviseli. Színészi eszköztárából több színt is felvillant: humort, ármányt, nagy érzelmeket. A második részben érkezik majd Herkules, Szentmártoni Norman, aki nemcsak külsőleg, hanem éneklésben is megjeleníti a hős erejét. Kiss Noró dupla feladatot lát el a stábban, énekel, szerepeket játszik a jelenetekben, és egyben ő a rendezőasszisztense az előadásnak. Mozgatja a népes gárdát a színfalak mögött.  

A Sopron Balett tagjai szemmel láthatóan lubickolnak a feladatban, hogy ebben a műfajban megmutathatják, a show-és revütáncok világa ugyancsak az övék, belőlük árad, mint a többi műfaj, amelyben már elkápráztatták a közönséget. 

A  zenekari árokba minden előadáson a Local Vintage Company játszik. Emlékezetes zenei élményre készülhetnek a nézők. Az ismert világslágerek vokális része, valamint hangszerelése Szénási Diána, Vida-Veres Imola, Vontszemű Miklós és Vida Mihály irányításával készült.   

A zenekar a barlangszínházban most ebben a felállásban játszik: Szénási Diána, Árva Edina, Vida-Veres Imola, Király-Horváth Gabriella (ének, vokál), Szabó László (harmonika, vokál), Ferenczi Balázs (trombita), Alasztics Balázs (klarinét, szaxofon), Kiss Zoltán (gitár), Kónyai Flórián (hegedű), Giczi Kurt (bőgő), Vontszemű Miklós (billentyű), Vida Mihály (dob), Varga Bence (ütőhangszerek).

Megérkezett az ország kiemelkedő látványtervező Madarász János, így a közönség garantáltan ámulatba ejtő fényparádét láthat majd. 

A pénteki premierre fokozott izgalommal készül a stáb. Igazi nagy, mesés, mágikus varázslat vár mindenkire. A csapat csütörtökön mutatkozik be a sajtó képviselőinek.

Szakál Attila rendező-koreográfus
Savanyu Gergely, mint Dzsini
Papp Attila, Aladdinként- gyorsöltözések várnak rá
Stéphanie Schlesser jelmezpróbán
A Sopron Balett tagjai lubickolnak a feladatukban. Az utolsó pillanatokban is alakítják még a ruháikat
Vastag Tamás, mint Flynn Ryder
A zenekari árokban a Local Vintage Company
Kis Katalin tervező vezetésével készülnek a jelmezek

Pomezanski György fotói a próbáról itt: 

Szakál Attila rendező-koreográfus
Papp Attila és a táncosok
Kit rejt a varázsdoboz?
Savanyu Gergely és az elmaradhatatlan kellék
Papp Attila koncentrál
Buch Tibor
Stéphanie Schlesser jelmezpróba közben
Jónás Andrea
Giczi Kurt a zenekari árokban, háttérben a vokál
Árva Edina, Vida-Veres Imola, Szénási Diána
Kis Katalin jelmeztervező
Madarász János látványtervező
Fotók: Pomezanski György