Hírek - 2020. június 27.Belecsapott a zenekar

Nagy várakozás előzi meg a Mesés musicalek produkciót, s így készül erre a Local Vintage Campany zenekar. Gőzerővel, remek hangulatban próbálják a világ legnagyobb rajzfilmslágereit. A Soproni Petőfi Színház nagyszabású előadását augusztus 7-én, 8-án, 14-én és 15-én láthatják a nézők sztárénekesek, táncosok közreműködésével a fertőrákosi barlangszínházban. Az Aladdin, a Herkules, a Jégvarázs, az Oroszlánkirály, az Egyiptom hercege, a Rio, az Aranyhaj és a nagy gubanc című alkotások legismertebb dalai olyan látványvilág mellett szólalnak meg, hogy a remények szerint a hangrobbanástól és fényvarázslattól, a magasba repülő színészektől ámulhatnak a nézők. A rendező–koreográfus Szakál Attila arra törekszik, hogy ez a show emlékezetes maradjon a közönség számára.

Igazi családi kikapcsolódást, varázslatos estet szeretne szerezni mindenkinek a Mesés musicalek stábja. A műfaj kiemelkedő énekesei érkeznek Fertőrákosra. Itt lesz két magyar származású francia sztár: Stéphanie Schlesser és Laurent Ban. Jönnek a műfaj hazai csilagai: Füredi Nikolett, Szentmártoni Norman, Fehér Adrienn, Jónás Andrea, Vastag Tamás, Buch Tibor és természetesen a soproni társulat kedvenc énekesei - ők szerepeltek már a SingSingSing showkban - Savanyu Gergely, Papp Attila, Kiss Noró sem maradhatnak ki ebből a valóban mesésnek ígérkező előadásból. Csakúgy, mint a Sopron Balett tagjai, akik az elmúlt években sokoldalúságukat bizonyítva a klasszikus balettől, a dzsesszen, szvingen, tangón, musicaleken, operetten át egészen a rockoperáig nagy energiájú és magas színvonalú tánckavalkádot képesek megteremteni a színpadon. Kis Katalin jelmeztervező száz fellépő ruhát készít a csapatnak. A látványról az ország kiemelkedő szakembere, a nagy zenés produkciók, koncertek állandó fénytervezője, Madarász János gondoskodik.

A Local Vintage Campany pedig a nézők által kedvelt hangzásvilággal játszik majd a színpadon. Várakozással, örömmel kezdték meg a próbákat. Izgalmas kihívás számukra, hogy ezeket a remekül megírt, sokak által ismert világslágereket hitelesen, az énekesek magas színvonalú hangi adottságaihoz, a show varázslatos hangulatához alkalmazkodva és kapcsolódva adják elő. A szakemberek, előadók szerint ezeknek a számoknak olyan a zeneiségük,  hangszerelésük, a dallamviláguk, hogy a legnagyobb musicalekben bármikor elhangozhatnának. A zenekar pedig ezt a tétet tovább emeli, vokális és szólóelemek meglepetéseinek sokaságával készülnek. Az biztos, hogy ők mindent beleadnak, akár a népes stáb többi tagja.

A zenekar a barlangszínházban ebben a felállásban játszik: Szénási Diána, Árva Edina, Vida-Veres Imola, Király-Horváth Gabriella (ének, vokál), Szabó László (harmonika, vokál), Ferenczi Balázs (trombita), Alasztics Balázs (klarinét, szaxofon), Kiss Zoltán (gitár), Kónyai Flórián (hegedű), Giczi Kurt (bőgő), Vontszemű Miklós (billentyű), Vida Mihály (dob), Varga Bence (ütőhangszerek).
  
A soproni színház elmaradt tavaszi bemutatóinak (Stabat Mater, A padlás) felnőtt bérletes nézői a bérletes ár-érték arányon túlmutató pótlásként regisztráció után megtekinthetik a fertőrákosi barlangszínházban a soproni teátrum Mesés musicalek című új, nagyszabású darabját augusztus 7-én, 8-án, 14-én vagy 15-én.