Hírek - 2020. április 23.Niki Jégvarázslatában

- A Jégvarázs volt az első nagyobb lehetőséget, figyelmet hordozó rajzfilmes munkám - bár előtte is szinkronizáltam - de Elsa szerepe és a "Legyen hó..." című szám hihetetlenül erősen hatott a közönségre. Szinte alig akad olyan fellépésem, amikor ne kérnék, hogy énekeljem. Kicsit összenőtt velem ez a dal, aminek nagyon örülök, mert én is szeretem, igazi nagyívű, remekül felépített szerzemény - mondta Füredi  Nikolett, a népszerű színművész, énekes, aki a soproni teátrum Mesés musicalek című nagyszabású, látványos produkciójában szerepel majd a fertőrákosi barlangszínházban augusztus 7-én, 8-án, 14-én és 15-én. A rendező-koreográfus Szakál Attila.

Füredi Nikolett az ország egyik legjobb, legképzettebb, legsokoldalúbb énekesnője, aki a hazai és nemzetközi színpadokon nagyszabású musical, rockopera, valamint operett szerepeivel hódította meg a közönséget. A soproni nézők szívét is hamar elnyerte az elmúlt években. A SingSingSing produkciók mellett emlékezetes alakításokat nyújtott az Evita, a Csárdáskirálynő, az Ármány & szerelem, A víg özvegy előadásokban. Az Aida elsöprő erejű és színháztörténeti sikereket hozó musicalben Amnerist formálta meg olyan feledhetetlenül, hogy a bemutató után az Arany Kotta-díj versenyben második helyet ért el a legjobb színésznő kategóriában. Nyáron, júliusban láthatják őt a Tesla-Végtelen energia című musicalben, s augusztusban pedig a Mesés musicalekben Fertőrákoson.

- A meséket mindig szerettem, kiskoromban is. A zenés történetek, előadások, a rajzfilmek elvisznek egy olyan világba, amikor a jó győz, a rossz elnyeri méltó büntetését. Az élet nagy problémáira ugyan nem adnak választ a mesék, de hordozhatnak esszenciát, tanulságot, példát, olyan gondolatot, amelyek akár a drámai sorsok mögé nézve elkísérhetnek bennünket az életben, képzeletükben. Engem kísér a Disney-világ a színpadon, rajzfilmeken és otthon, amikor a kislányommal nézzük a tévében. A szépség és szörnyetegben három szerepet legalább ötszázszor énekelhettem itthon és Németországban. A Budapesti Operettszínházban a Musicalmesékben szintén sok mesés számot adunk elő és azt vettem észre, hogy a hétköznapokon szívesen dúdolom ezeket a dalokat. A mesék képesek a gyerekeket elvarázsolni, ugyanakkor a felnőtteket elrepíthetik oda, ahol a képzelet sem szabhat határokat. Így válhat mindez a világ igazi családi történetté és színházi élménnyé - válaszolta érdeklődésünkre Füredi Nikolett, aki a Jégvarázs első és második részében is hatalmas sikerrel énekli Elsa-dalait a magyar változatban.

A színművésznőt Bolba Tamás zenei rendező kérte először zenés, énekesi feladatokra a szinkronstúdióban. Majd Dezsőffy Rajz Katalin hívta szinkronizálni. Az Esküdt ellenségek egyik évadában ügyésznőnek kölcsönözte a hangját. Készült vele ezután még más filmekhez, sorozatokhoz szinkron. A Jégvarázs első részét 2013-ban énekelte fel olyan sikerrel, hogy a forgalmazóknak, producereknek sem volt kérdés, a nemrég elkészült második részben is ő énekli Elsát magyarul. Már az első héten nézettségi rekordot döntött a rajzfilm.

Füredi Nikolett életét pedig hét éve kíséri ez a szerep, no meg persze a "Legyen hó ...", sláger, amelynek az énekesnő szerint az a titka, hogy zseniálisan kidolgozott, magas igényszintű, hatásos szerzemény, miközben a tartalma, szövege is hordoz lelki mélységet, átalakulást, amikor Elsa elkezd önazonossá válni, így gondolkodni. Mindez a zene nyelvén pedig valóban meseszerűen hat a nézőkre mindenütt. Legyen szó a rajzfilmről vagy a fertőrákosi barlangszínházról nyáron.   

A Mesés musicalek  látványos show keretében elhangzanak az Aladdin, a Herkules, a Jégvarázs, az Oroszlánkirály, az Egyiptom hercege, a Rio, az Aranyhaj és a nagy gubanc című produkciók legnagyobb slágerei hazai és nemzetközi sztárok előadásában. Itt lesz Stéphanie Schlesser, a Rómeó és Júlia musical párizsi társulatából Stéphane Métro színművész, énekes, zeneszerző, a Dal győztese és műsorvezetője Freddie, Fehér Adrienn, Jónás Andrea, Vastag Tamás, Buch Tibor, Füredi Nikolett, Savanyu Gergely, Kiss Noró, Papp Attila. Közreműködnek a Sopron Balett táncosai és a Local Vintage Company. A jelmeztervező Kis Katalin. A látványtervező Madarász János. A rendező-koreográfus Szakál Attila.  

A soproni színház elmaradt tavaszi bemutatóinak (Stabat Mater, A padlás) felnőtt bérletes nézői a bérletes ár-érték arányon túlmutató pótlásként regisztráció után megtekinthetik a fertőrákosi barlangszínházban a soproni teátrum Mesés musicalek című új, nagyszabású darabját augusztus 7-én, 8-án, 14-én vagy 15-én. (A fiatal közönségnek szánt Kelekótya haramiák, a Tücsöklakodalom és A helység kalapácsa produkciók helyett is ezt a lehetőséget biztosítják a gyerekeknek.)