Hírek - 2020. április 8.Nagy út pillanatai: videó most!

Ötezeregyszáz kilométeres út emlékezetes versei, dalai, meséi most! Molnár Anikó, Papp Attila, Varga Gábor és Kónyai Flórián ajándéka a Soproni Petőfi Színházból a nézőknek egy országosan is egyedülálló küldetés pillanatait megidézve. Üljünk együtt a világfa ágán! Videó itt!

A műsorból itt láthatnak frissen rögzített részleteket:

http://www.youtube.com/watch?v=bpGveNDa8Uc&feature=share 

Együtt ülünk a világfa ágán címmel verses, zenés kulturális műsort vittek hátrányos helyzetű gyerekeknek, nehéz sorsú cigány fiataloknak a Soproni Petőfi Színház művészei szerte az országba és a Vajdaságba az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázati lehetőségének köszönhetően januárban és februárban. 

Ötezeregyszáz kilométeres, egyedülálló turnéjuk Sopronból indult és itt ért véget. A zenészekből, színészekből áll csapat (Molnár Anikó, Papp Attila színművészek, Varga Gábor zongoraművész, Kónyai Flórián, hegedűművész) elsősorban felsősöknek és középiskolásoknak szóló műsorával gyermekotthonokban, nevelőintézetekben, fiatalkorúak börtöneiben lépett fel. Mindemellett utaztak a produkcióval nehéz helyzetű tehetségeket gondozó helyekre, alapítványokhoz. Ebben az esetben az országos hálozatú Csányi Alapítvány intézményeibe. A csapat Sopronból indult január 21-én és oda is tért vissza egy hónap múlva. Közben Győr, Zalaegerszeg, Csorna, Felsődobsza, Mónosbél, Miskolc, Budapest, Jászberény, Szolnok, Kalocsa, Kecskemét, Nagybajom, Kaposvár, Szeged, Komló, Pécs, Mohács állomáshelyeken járt. A Vajdaságból pedig Kishegyes és Csóka szerepelt a programban.