Hírek - 2020. április 2.Tarol a soproni dal

"Csodálatosak vagytok! Mindenkit üdvözlök szeretettel! Vigyázzatok magatokra!" - ezt írta Dés László zeneszerző kommentként, miután megnézte A zene című dalának klipjét a soproni társulat ajándékát a nézőknek hatvanegy résztvevő közreműködésével. A Valahol Európában nagy slágere ebben a feldolgozásban megállíthatatlanul tarol az interneten, eddig 14.679-en tekintették meg, és ez a szám egyre csak növekszik. A közönség, a rajongók nézettségi rekordra törnek, s nagyon várják már, hogy újból láthassák az évad egyik nagy sikerét. 

Az összefogás, a találkozásra várás és a szeretet jegyében készült a közönségnek ez a dal.  A. Csillag-Szabó Katalin volt az ötletgazda, Szabó László vágta a klipet és végezte el az utómunkát. Összesen harmincöt felnőtt és huszonhat gyermekszereplő énekli a népszerű számot.

Itt olvasható részletesen, hogyan készült a klip:

http://www.soproniszinhaz.hu/hu/hirek/1507-a-zene-az-kell-ajandek.html  

A dal szerzői, Dés László és Nemes István a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft. közvetítésével azonnal hozzájárultak ahhoz, hogy erre a közös célra és éneklésre jogdíj megfizetése nélkül használhatja a soproni társulat ezt a számot a művükből. Mindketten örültek ennek a feldolgozásnak, és eljuttatták üzeneteiket a társulathoz.

A stáb pedig nagyon készül arra, hogy a színházban és barlangszínházban újra elvarázsolja a nézőket ezzel a produkcióval. A Valahol Európában musical Mikó István, Kisfaludy Zsófia, Vastag Tamás, Savanyu Gergely és 31 gyermek főszereplésével hatalmas siker Sopronban. A rendező Halasi Imre, a koreográfus Gyenes Ildikó. A csapat beállította a barlangszínházban az Aida rekordját, minden alkalommal felállva ünnepelték őket a nézők, sőt a kőszínházi előadások is többször standing ovationnal értek véget. Most az interneten szeretnének újabb nézettségi csúcsot beállítani.