Hírek - 2020. március 24.Iskolatévé színészeinkkel

A Petőfi Színház kedvelt színészei részt vesznek a Sopron Televízióban jelentkező 25 perces iskolatévés műsorokban. A leghűségesebb város tankerületi központjával együttműködve most az első osztályosok szorgalmi feladataihoz kapcsolódva rögzítettek velük a stúdióban verseket, prózákat, mondókákat, sőt, énekeltek is a művészek. A főszereplő ezúttal egy játékmedve. A kicsiknek annyit elárulhatunk róla, hogy még nincs neve...

A leghűségesebb város színházának társulata nagy örömmel azonnal csatlakozott ahhoz, hogy a rendkívüli veszélyhelyzetben a digitális oktatásra való átállásban a Soproni Tankerületi Központtal együttműködve segítse a pedagógusok munkáját különböző segédanyagok televíziós felvételeinél. 

Molnár Anikó, Savanyu Gergely, Papp Attila és Ács Tamás színművészek ezúttal az első osztályosokat lepik meg olyan irodalmi, zenei kincsekkel, melyek központi főszereplője a medve.

Előadásukban elhangzanak többek között Móricz Zsigmond Jó a ropogó..., Kormos István Vackor az első bében, Fésűs Éva Mackó-tréfa, Weöres Sándor Medve-nóta, Kormos István A tréfás mackók című prózái. Meglepetésként Papp Attila és Savanyu Gergely elénekelte Balu egyik dalát a soponi teátrum hatalmas sikert aratott előadásából, A dzsungel könyvéből. J.R. Kipling regényéből részletet olvastak fel. Mindemellett ismert dalokat, mondókákat is felvettek a soproni színészekkel, így a Brum-brum Brúnó és Bújj, bújj medve kedvelt sorait együtt mondhatják velük a gyerekekek a képernyő előtt rövidesen.  

A televíziós felvéten jelen volt Mák Tünde, a helyi Gárdonyi Géza Általános Iskola tanítója és Zámbóné Bánfalvi Ildikó a tankerületi központ munkatársa, a szakmai program koordinátora. Ők eddig azt tapasztalták, hogy gyerekek gyorsan átálltak az újfajta oktatási módszerre. Ezek az iskolatévés órák is segíthetnek abban, hogy a pedagógusok élményszerűen, játékosan tudják átadni a tananyagot a diákoknak, színesítik a közös munkát.        

A most felvett és kicsiknek szóló összeállítás főszereplője egy nagy játékmedve. Ennek kell majd nevet adnia a gyerekeknek, sőt, a szorgalmi feladatok megoldása után valaki fődíjként meg is nyerheti.

(A stábot a felvételkor meglátogatta és köszöntötte Barcza Attila országgyűlési képviselő, aki tanári végzettséggel is rendelkezik, s örömmel üdvözölte a televízíós oktatási műsorok létrejöttét Sopronban.)