Hírek - 2020. március 4.Tücsöklakodalom hétszer

Fergeteges hangulat, igazi koncertlégkör jellemzi a Tücsöklakodalom című zenés kalandozást a Soproni Petőfi Színházban. Szarka Gyula Kossuth-díjas zeneszerző, énekes óvodásoknak és alsósoknak szóló nagy sikerű előadása igazán megtalálta az utat a fiatal közönséghez. A produkcióban Molnár Anikó és Papp Attila színművészek játszanak együtt a gyerekekkel. A rendező a Jászai-díjas Pataki András. Az előadás márciusban még hétszer látható a leghűségesebb város teátrumában. Szita Márton fotói itt! 

A Tücsöklakodalom a Soproni Petőfi Színház, a Forrás Színház, a Váci Dunakanyar Színház, a Kaposvári Csiky Gergely Színház, a Pesti Magyar Színház  és a Komáromi Jókai Színház együttműködésében jött létre az Emberi Erőforrások Minisztériuma kulturális tárcájának támogatásával.

A produkcióban olyan közismert, generációkat átölelő dalok szólalnak meg, mint a Hol jártál báránykám, a Sárga csikó, csengő rajta, a Virágéknál ég a világ,  a Kutyavér, az Egyszer egy királyfi, a Kétkrajcáros dal, A pad alatt. Közben pedig egy tücsök királykisasszony lakodalmának előkészületeibe és magába a lakodalomba is bepillanthatnak a gyerekek.

Az előadás zenekarában a zeneszerző Szarka Gyulával Jelasity Péter (szaxofon, furulya), Nagy Szabolcs (billentyűs hangszerek), Varjú Attila (ütőhangszerek) játszik együtt.

A történet írója és dramaturgja Németh Ervin. A koreográfus Sipos Ferenc. A jelmeztervező Szélyes Andrea, a díszlet és a rendezés Pataki András munkája. A fénytervező Kovács Ferenc, a rendezősasszisztens Kiss Noró.
 

Fotók. Szita Márton