Hírek - 2020. február 26.Tesla: bízni álmainkban

Örök érvényű a darab mondanivalója, hiszen ha bízunk magunkban, ha hiszünk az álmainkban, bárhonnan is indulunk, bármit elérhetünk – így ajánlja Radó Denise rendező, a Tesla – Végtelen energia című nagyszabású musicalt, amely július 17–én és július 18–án látható a Fertőrákosi Barlangszínházban. A főhőst Szabó P. Szilveszter és Pesák Ádám alakítja kettőzve. A produkcióban váltott szereposztásokban játszik Janza Kata, Füredi Nikolett, Szomor György, Lux Ádám, Békefi Viktória, Bori Réka, Kautzky Armand, Gerdesits Ferenc, Szabó Máté, Kovács Áron, Gerner Csaba, Maday Gábor. A bemutatót a hétvégén tartják Budapesten.  

A TBG Production egyedülálló látványvilágú előadásának a premierje a hétvégén lesz a fővárosban. Ezután a darab elindul országos turnéjára. Fertőrákosra a nyári szezon szenzációjaként érkezenek, hogy itt is meghódítsák a közönséget. Fény–és jelmezkavalkád, géppuskalábú táncosok, az ország legjobb énekesei, előadói fémjelzik a produkciót, amelynek zeneszerzője Sebestyén Áron, dalszövegírója és dramaturgja Müller Péter Sziámi. A szövegkönyvet a kortárs magyar irodalom egyik legjelesebb képviselője, Egressy Zoltán írta. A koreográfus Szabó Anikó, a jelmeztervező Kiss Márk, a vizuális látványvilágot a Forward Production csapata alakította ki. A kreatív ötletgazda Vona Tibor. 

A zenés darab rendezője a Jászai-díjas Radó Denise, aki a Soproni Petőfi Színházban a következő évadban a Bál a Savoyban című revüoperettet állítja majd színpadra. Ő most nagy izgalommal készül a Tesla premierjére. A remek alkotói csapattal azon dolgoznak, hogy olyan előadást hozzanak létre, ami időtálló, értékadó, különleges, profi legyen és évtizedek múlva is emlékezzenek rá a nézők. 

Nikola Teslat több ország is joggal érzi magáénak. Kevesen tudják, hogy a szerb származású, de horvát területen született Nikola Tesla szakmai karrierje Budapestről, a Puskás Telefontársaságtól indult. Később már világpolgárként elért Amerikába, ahol megvalósította gyermekkori álmát, megtervezte a Niagara-vízesésre épített – és akkor világcsodának számító  – erőművét. Az előadás bemutatja a tudós életének fontosabb állomásait, az akkori roppant színes és pezsgő nagyvilágot Smiljantól, Prágán, Budapesten, Párizson, New Yorkon át egészen a Chicagói Világkiállításig

Tesla–Végtelen energia
musical – TBG Production előadása


Szereposztás:

Nikola Tesla: Szabó P. Szilveszter / Pesák Ádám
Szigeti Antal: Szabó Máté / Kovács Áron
Szigeti Adél: Békefi Viktória / Bori Réka
Thomas Alva Edison: Szomor György / Lux Ádám
Duka Tesla/Sarah Bernhardt: Janza Kata / Füredi Nikolett
George Westinghause: Kautzky Armand / Gerdesits Ferenc
Bacherol/Lenin: Gerner Csaba / Maday Gábor

Fotók: produkció