Hírek - 2020. január 22.Mesés musicalek, sztárénekesek

A Soproni Petőfi Színház a 2020-as barlangszínházi szezonban Mesés musicalek címmel augusztus 7-én tart nagyszabású, látványos bemutatót Szakál Attila rendező-koreográfus vezetésével.

Az előadásban a soproni közönség kedvelt énekesei, művészei szerepelnek. A teljesség igénye nélkül a tervek szerint itt lesz a Párizsból érkező Stéphanie Schlesser, a londoni Joël Wood, a Dal győztese és műsorvezetője Freddie, Fehér Adrienn, Jónás Andrea, Vastag Tamás, Buch Tibor, Füredi Nikolett, Savanyu Gergely, Kiss Noró, Papp Attila. Közreműködnek a Sopron Balett táncosai és a Local Vintage Company. Az összeállításban várhatóan olyan zenés mesékből hallhatók részletek, mint az Aladdin, Herkules, a Jégvarázs, az Oroszlánkirály, Egyiptom hercege, az Aranyhaj és a nagy gubanc. A produkció jelmezvilágát Kis Katalin álmodja meg és alakítja ki. 

A premier után augusztus 8–án, 14–én és 15–én még látható a Mesés musicalek.

A produkció szereplőgárdája nemzetközi szinten is kiemelkedő énekesekből, előadókból áll. A soproni nézők legtöbbjüket ismerősként üdvözli majd, hiszen gyakori szereplői a színház zenés előadásainak és a SingSingSing összeállításoknak.

Érkezik az előadásra Párizsból a soproni közönség kedvence, az Aida és a Zenta, 1697 főszerepét magyarul hatalmas sikerrel éneklő Stéphanie Schlesser, akiről kevesen tudják, amikor végezte a nagyon rangos és szakmailag az élvonalban jegyzett párizsi Nemzetközi Musical Akadémiát, az AICOM-ot, hogy a magas tandíjat fizetni tudják, esténként és hétvégén recepciósként, majd később gyermekvigyázóként dolgozott. Ma már több kontinens nagyszínpadán varázsolja el a közönséget a hangjával.

A fertőrákosi showban a fellép a londoni Joël Wood énekessztár, színész, aki musicalekben, filmekben szerepel több országban. Ő látható a Paradicsom Kemping című 2013-as francia vígjátéksorozatban, ahol Sean figuráját kelti életre. A francia fővárosban énekelte az Aladdin című musicalben Dzsini szerepét. Alkotóként jelen van a párizsi Disney-showban.

Jónás Andreát is láthatták már a nézők a leghűségesebb városban a The Blues Brothers – The Hungarian Showban. Ő először az 1993–as Ki Mit Tud?–on tűnt fel. Két évvel később már első helyezést ért el egy nemzetközi dalversenyen. Énekesi pályája az ezredfordulón kezdődött. Azóta is játszik az ország színházaiban több helyen, főként zenés szerepeket. Pályafutásának egyik fontos állomása volt, amikor Fehér Adriennel közösen 2007-ben bemutatták Székesfehérvárott az Álomlányok című zenekaros show-műsort, amely egy évvel később Budapesten debütált hatalmas sikerrel. Ebben Whitney Houston, Barbra Streisand, Stevie Wonder szellemiségét is megidézték.

Fehér Adrienn az ország egyik kiemelkedő énekesnője. Cserháti Zsuzsa halála előtt azt nyilatkozta róla, őt tartja méltó utódjának. A legendás énekesnő nemcsak mentora volt, hanem 1996 óta haláláig a barátja is Fehér Adriennek, aki természetesen énekli is a dalait. Most azonban mesés dalutazásra hívja a nézőket.  

A közönség először üdvözülheti ebben a csapatban a győri Fehérvári Gábor Alfrédot, vagy ahogy mindenki ismeri, Freddiet. A Dal 2016–os győztese, majd A Dal 2018–as és 2019–es műsorvezetője nagy örömmel vállalta, hogy részt vesz a produkcióban.

Érkezik soproni közönségkedvencként Füredi Nikolett, aki 2013–ban a Jégvarázs című Disney filmben volt Elsa, a Hókirálynő énekhangja. A „Legyen hó….” azóta is számtalan fellépésén elhangzik a kicsik és a nagyok legnagyobb örömére. Természetesen a nemrég bemutatott rajzfilm második részében is ő énekel. A színésznő járja az ország színpadait, külföldi turnékon is énekel az operettől, a zenés vígjátékon, valamint a musicalen át a rockoperáig. A következő évadban újra Sopronban játszik. Hobbija pedig az ajándéktárgy készítés.

Buch Tibor színművésznek viszont kedvenc kikapcsolódása a motorozás és a lovaglás mellett – részt vett a Nemzeti Vágta sztárfutamán is – az íjászat. Járt Kassai Lajosnál Kaposmérőn, lenyűgözte ez a világ, majd elkerült Serf Andráshoz, a mátyásföldi Ferenc Ferdinánd Huszárbandérium vezetőjéhez. Elkezdett beletanulni az íjászatba, a hagyományőrzésbe, s persze tökéletesítette a lovastudását. Ott vált belőle az ország első huszárdobosa. Most viszont énekhangjával szeretné újra lenyűgözni a nézőket, ahogy eddig is tette mindig.

Vastag Tamás lassan már tiszteletbeli sopronivá válik, annyit játszik a színházban. Ebben az évadban a Zenta, 1697 rockoperában és a Valahol Európában musicalben szerepel. Természetesen ő sem maradhatott ki a parádés szereplőgárdából, csakúgy, mint Papp Attila, Savanyu Gergely és Kiss Noró sem. Mindannyiuk igazi közönségkedvenc Sopronban, nélkülük nem lenne teljes a show.


Színpadon a Local Vintage Company


A Szving meg a tangó óriási soproni sikere után ismét találkozhat a közönség a népszerű együttessel. A Local Vintage Company 2018-ban alakult. A csapat tagjai Sopronból és környékéről, valamint Győrből, illetve Mosonmagyaróvárról érkeznek a próbákra, fellépésekre. Erre az előadásra több vendéget is hívtak maguk mellé. Az együttes tagjainak erős a kötődése a leghűségesebb város színházához, az elmúlt évadokban sok zenés produkcióban vettek részt énekesként, kórustagként, zenészként. Most újra nagy zenei varázslatra készülnek.