Hírek - 2020. január 9.Kultúra Pont Neked Gyarmathy Ágnessel

A Kultúra Pont Neked című televíziós ajánlóműsorunk vendége Gyarmathy Ágnes  Munkácsy–díjas tervező, aki ebben az évadban A gyertyák csonkig égnek és a Peer Gynt produkciókban dolgozott együtt a soproni társulattal. A legendás színházi szakember részese lehetett annak, hogy a legjobb idegen nyelvű filmként a Mephisto Oscar–díjat nyert 1982–ben. Ő hívja fel a figyelmet gondolataival, történeteivel a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. januári programjaira

Gyarmathy Ágnes a magyar színházi és filmes világ nemzetközileg is jegyzett  tervezője, aki sokáig egyetemen tanította a mesterséget. Díszlet–és jelmeztervezőként bemutatóinak a száma meghaladja az ötszázat. Dolgozott külföldön teátrumokban, filmekben. Személyes élményei alapján idézi fel, miért fontos számára a Peer Gynt előadás, a Zenta, 1697 rockopera, a Jóka ördöge című zenés mesejáték.

A Liszt Ferenc Kulturális Központban a Győri Filharmonikus Zenekar Brahms–Beethoven koncertje, a vasút–modell kiállítás és Jazz & bor  programok is szerepelnek  ajánlatában. 

A Kultúra Pont Neked műsor egy hónap múlva újra jelentkezik a februári események előzetesével.  A műsorokat a Sopron Televízióban is megnézhetik.

 A januári adás itt tekinthető meg: 

http://www.youtube.com/watch?v=XwzVZhj5ttI&feature=y