Hírek - 2019. december 15.Peer Gynt: felvidéki katarzis

Felállva ünnepelték a nézők a Peer Gynt című előadás stábját Dunaszerdahelyen, a darab felvidéki vendégszerepléseinek első helyszínén. A Soproni Petőfi Színház és a Csavar Színház együttműködésében készült produkció mindent felülmúló átütő sikert hozott a csapatnak. A főszereplő Gál Tamás, a rendező Pataki András. A drámai költemény januárban is szerepel a leghűségesebb város teátrumának műsorán, február 9-én pedig Komáromban látható.

A várakozáson felül fogadta a soproni közönség az előadást, amely szellemi kalandozást, intellektuális színházi élményt kínál több korosztály számára. Henrik Ibsen világirodalmi klasszikusából készült produkció most Dunaszerdahelyen, a Csaplár Benedek Művelődési Házban volt látható.

Gál Tamás Jászai-díjas színművész aláhúzta: ilyen jellegű mondanivalóval, művészi téttel bíró, különleges, egyedi rendezői víziókat, gondolatokat tükröző előadásokat elvétve láthat a felvidéki közönség, ezért nagy kihívásként élték meg az ottani bemutatkozást.

Főként értelmiségiekből állt a közönség. Írók, költők, művészek, pedagógusok, újságírók, kritikusok, mély, elgondolkodtató színházi élményre vágyó nézők voltak kíváncsiak a darabra. A színművész a visszajelzések után úgy érzi, nagyon jó visszhangra és fogadtatásra talált a Peer Gynt Dunaszerdahelyen. Bízik abban, hogy a további helyszíneken ugyanígy elnyerik a nézők tetszését. A tervek szerint Komáromban, Pozsonyban, Somorján,  Füleken, Rimaszombatban is műsorra tűzik a drámai költeményt.

A soproni középiskolás és a felnőtt közönség eddig várakozáson felül fogadta és értékelte az előadást. Ez külön örömmel töltötte el a stábot. Minden korosztály talált önmagáró vonatkozó gondolatokat, üzeneteket, feltevésre váró kérdéseket a produkció megtekintése közben.

Amit az előadásról tudni lehet, nyilatkozatok, tartalom, értelmezést segítő ábra itt:

http://www.soproniszinhaz.hu/upload/content/14/peer-gynt-diakoknak_w4wg.pdf