Hírek - 2019. december 13.Kabaré, kaland, kacagás

Gépírónőit vette el feleségül, akik estélyiben, teljes sminkben dolgoztak mellette és soha nem nevethettek, miközben diktált. Tanult színészetet, volt dokkmunkás, illatszerárus, foszfátbányász, sztepptáncos, heringhalász, lócsutakoló, építőmunkás, vándorcirkuszos, gobelinkereskedő. Ő Rejtő Jenő. Legendás kabaréival búcsúzik az évtől a Soproni Petőfi Színház társulata december 31-én délután három órakor. Fülig Jimmy mellett pedig egy meglepetésvendég is érkezik a Japán kávéházba alapos felfordulást okozva, miközben egy kést keres mindenki...

A soproni teátrum nagy sikerrel játszotta tavaly a komédia évadban a Rejtő, a megejtő című kabarét. Az összeállítást hálás szívvel, szinte mindig telt házzal fogadták a nézők, a produkció vendégeskedett Vászolyban, Győrben, Bécsben, Jászberényben, Esztergomban, Alsóörsön, Magyarpolányban. Mindegyik helyen meghódította a közönséget. Most szilveszterkor újraélhetők a főhősök kalandjai a Petőfi Színházban.  

Az esten kedvelt, népszerű kabaréjelenetei, regényrészletei, írásai mellett érdekességként elhangzanak olyan versek is, melyeket szintén Rejtő Jenő vetett papírra. Természetesen, a legendás Rejtő hősök, többek között Fülig Jimmy, Piszkos Fred, Troppauer Hümér, Van der Gullen Félix és társainak kalandjaiba is bepillanthatunk, s megelevenedik a pesti kabaré utánozhatatlan világa, a legendás Japán kávéházzal együtt. Egy váratlan vendég pedig mindent alaposan összekuszál még itt is...

Rejtő Jenő szerepében Ács Tamás színművész látható, akivel együtt komédiázik Molnár Anikó, Simon Andrea, Szőcs Erika, Major Zsolt, Papp Attila és Savanyu Gergely.

A zongoránál Papp Gyula, a magyar rocklegenda.  A koreográfus Szakál Attila, a jelmeztervező Szélyes Andrea. A rendező Pataki András.