Hírek - 2019. december 13.Mythos Coco: táncvarázslat

Egy asszony, aki forradalmasította a divatvilágot. A királynőjévé vált. Coco Chanel életét, mítoszát bemutató nagyszabású, látványos táncelőadás érkezik a Soproni Petőfi Színházba Ausztriából február 26-án és 27-én este hét órakor. A St. Pölten-i Europaballett produkciójának koreográfusa Peter Breuer.  

Peter Breuer koreográfus az életrajzi alapokon nyugvó balett történetét egy asszony mítoszának szenteli, aki a divat világát forradalmasította, korának művészvilágát inspirálta és már életében megalkotta saját legendáját. Peter Breuer vallja, hogy maga a tánc is mítosz, s mivel lehetne jobban megközelíteni Coco Chanel mítoszát, ha nem a tánc sajátos eszközeivel.  

Folytatódik a 2018-ban kötött együttműködés a Sopron Balett és St. Pölten-i Europaballett között. A Szving meg a tangó hatalmas közönségsikert hozott a leghűségesebb város színházának. Ekkor érkeztek először Ausztriából fiatal, tehetséges táncosok, akik a nézőkkel együtt nagy élményként élték meg a 23 előadásból álló sorozatot. Ebben az évadban a Stabat Mater című készülő táncműhöz szintén érkeznek az osztrák együttesből szereplők.

Most a közönség pedig megismerheti a társulat egyik nagy népszerűségnek örvendő produkcióját. Magas színvonalú táncvarázslat várja a nézőket fergeteges, szenvedélyektől sem mentes koreográfiával, zenei világgal, karizmatikus táncos egyéniségekkel, szereplőkkel. Olyanokkal is, akik már szerepeltek a Szving meg a tangóban. 

A divat királynőjének legendája megelevenedik a Soproni Petőfi Színházban. Mítosz, szerelem, szenvedély és egy asszony, aki az elegancia, a dinamizmus, az örök nő titkát képviselte, míg élt. Ruháiban, lelkében egyaránt. Története a tánc nyelvén kel most életre.