Hírek - 2019. december 8.Valahol Európában újratöltve

Startra és nézettségi rekord megdöntésére készül 31 gyermek a népes szereplőgárdával együtt. Megkezdi sorozatát a Valahol Európában musical stábja a Soproni Petőfi Színházban december 11-től. Az elmúlt időszak egyik legnagyobb sikerű előadása felsős és középiskolás bérletben, valamint bérletszünetben látható. A szabad helyek már nyáron elfogytak. A felújító próbák gőzerővel zajlanak. 

A produkció Mikó István, Kisfaludy Zsófia, Vastag Tamás, Savanyu Gergely és 31 gyermek főszereplésével Halasi Imre rendezésében, Gyenes Ildikó koreográfiájával a nyári szezon egyik csúcsdarabjává vált. Minden barlangszínházi előadáson felállva, hosszú percekig, hangos ovációval ünnepelte a közönség a stábot. Ezzel a csapat beállította az Aida két évvel ezelőtti rekordját ezen a játszóhelyen. A musicalt csak Fertőrákoson négyezren nézték meg.

Most a szereplőgárda a kőszínházban szeretné tovább írni a darab diadalútját és városi történelmét. A felújító próbák zajlanak, a gyerekek fegyelmezetten dolgoznak. Ezúttal szűkebb térben kell helytállniuk. Halasi Imre tavasszal már kimondottan a soproni színpad lehetőségeit előtérbe helyezve rendezte meg a produkciót. A musical az elkövetkezendő egy hónapban összesen tizenhatszor szerepel a színház műsorán.  

Ami pedig örömteli hír lehet az egész csapatnak, jövő nyáron újra visszatérhetnek oda, ahonnan elindult az előadás útja, legendája és ott búcsúzhatnak el a nézőktől. A közönség kérésére ugyanis utoljára látható a Valahol Európában musical, a soproni teátrum sikerdarabja június 26-án és 27-én a fertőrákosi barlangszínházban.


(A musical a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft-vel kötött megállapodás alapján kerül bemutatásra. A zeneszerző Dés László, a dalszöveg Nemes István, a szövegkönyv Böhm György, Korcsmáros György és Horváth Péter munkája)

Radványi Géza és Balázs Béla azonos című filmje alapján. A film 2000-ben bekerült minden idők 12 legjobb magyar alkotása közé.
 

Riport az előadásról a Páholy című magazinunkban itt:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1483&v=uGHsIIchsn0&feature=emb_logo