Hírek - 2019. október 18.Érkezik A víg özvegy

Célegyenesbe fordult A víg özvegy című nagyoperett stábja a Soproni Petőfi Színházban. Lehár Ferenc művének premierjét október 19-én este hét órakor tartják. A rendező a Jászai-díjas Zsadon Andrea.

A víg özvegy a zeneszerező egyik legsikeresebb operettje, ezzel robbant be a műfaj nagy egyéniségei közé. A soproni társulat nyáron a barlangszínházban német nyelven játszotta a darabot. Emlékezetes sikert ért el a stáb ezen a játszóhelyen. Most a kőszínházban, a kisebb térben még koncentráltabban kellett próbálnia a csapatnak, hogy a változások, a táncok, a helyzetek közben az előadás ritmusa, a játék tempója megmaradjon.

A remény évadában magyar nyelven kerül színpadra a produkció. A műfajt szerető közönség élénk érdeklődésének köszönhetően az előadást november 15-én (pénteken) és november 16-án (szombaton) este hét órakor, november 17-én (vasárnap) pedig délután három órakor tekinthetik meg a nézők bérletszünetben.  

A nyári szereposztáshoz képest két helyen változott a a művészgárda összetétele. Njegus követségi titkárt a 91 éves Baranyi László formálja meg, aki a 63. színházi szezonját kezdte szeptemberben. A nézők őt leginkább a Familía Kft. sorozatból ismerhetik. Gazdag pályafutás során játszott Kaposvárott, Pécsett, Szolnokon, Kecskeméten, szerepelt a Nemzeti Színházban és a Mikroszkóp Színpadon. Sylvianne szerepét pedig Szupper Fanni alakítja.

Szereplők:

Zéta báró, Pontevedro párizsi nagykövete – Szolnoki Tibor Jászai-díjas
Valencienne, a hitvese – Füredi Nikolett/Józan Vivien
Daniló gróf, követségi megbízott – Domoszlai Sándor
Glawári Hanna – Benedekffy Katalin/Vörös Edit
Camille de Rosillon – Varga Donát/Ujvári Gergely
Vicomte Cascada – Papp Attila
Raul de St. Briosche – Marosszéki Tamás
Bogdanowits, pontevedrói konzul – Szabó László
Sylvianne, a felesége – Szupper Fanni
Kromow, pontevedrói tanácsos – Ács Tamás
Olga, a felesége – Simon Andrea
Pritschitsch, pontevedrói ezredes – Savanyu Gergely
Praskowia, a felesége – Zsadon Andrea Jászai-díjas
Njegus, követségi titkár – Baranyi László

Valamint párizsi és pontvedrói vendégek.Közreműködik a Soproni Petőfi Színház kórusa:Horváth Enikő Sára, Szupper Fanni, Süle Nóra, Csillag-Szabó Katalin, Magyar Lívia, Majnovics Veronika, Móricz Andrea, Polgár Tímea, Betuker Botond, Walter Attila, Hegedűs Attila, Szilas Benjamin, Horst Mayrhofer, Komóczi Ádám és a Sopron Balett: Szalai Dóra, Horváth Renáta, Rudisch Boglárka, Szabó Barbara Szofia, Alexandra Tyeplih, Füsi Zsolt, Andrej Potapov, Vasilij Nyemcsinov, Bogdan Holomej

Átdolgozta/ magyar szöveg – Zsadon Andrea
Játékmester – Szolnoki Tibor
Karmester – Oberfrank Péter Liszt-díjas, érdemes művész/Tassonyi Zsolt
Díszlettervező- Bíró Nóra – Zsadon Andrea
Jelmeztervező- Tóth Barna
Koreográfus – Demcsák Ottó Harangozó-díjas
Rendezőasszisztens – Simon Andrea
RENDEZŐ – Zsadon Andrea