Hírek - 2019. október 17.Erkélyről szóltak Lehár dalai

Három dalt énekeltek el meglepetésként A víg özvegy nagyoperett főszereplői a Soproni Petőfi Színház erkélyén Lehár Ferenc művéből csütörtök délután. Nemcsak a szép napsütéses időjárás, hanem a fülbemászó melódiák is hamar odavonzották az érdeklődőket, a közeli iskolából sok diák állt meg a teátrum előtt. A rajongók közös fotókat készítettek a művészekkel. A darab bemutatója október 19-én lesz. A rendező Zsadon Andrea Jászai-díjas színművész.

Nagy izgalommal készül A víg özvegy stábja a szombati premierre. A produkció német nyelven nagy sikert aratott a nyáron a fertőrákosi barlangszínházban. A közönség a remény évadának nyitányaként tekintheti meg az immár magyar nyelvű előadást.

A színház erkélyén Domoszlai Sándor, Benedekffy Katalin, Vörös Edit, Szolnoki Tibor, Savanyu Gergely, Papp Attila, Marosszéki Tamás, Ács Tamás, Szabó László énekelt, a közös fotózáshoz csatalakozott Józan Vivien és Füredi Nikolett is.

A műfajt szerető közönség élénk érdeklődésének köszönhetően az előadást november 15-én (pénteken) és november 16-án (szombaton) este hét órakor, november 17-én (vasárnap) pedig délután három órakor tekinthetik meg a nézők bérletszünetben.
   

A produkcióban a műfaj sztárjai és nagyágyúi, kedvelt soproni művészei lépnek színpadra. Úgymint a Jászai-díjas Szolnoki Tibor, Füredi Nikolett/Józan Vivien, Domoszlai Sándor, Benedekffy Katalin/Vörös Edit, Ujvári Gergely/Varga Donát, Baranyi László, Zsadon Andrea, Papp Attila, Marosszéki Tamás, Szabó László, Ács Tamás, Simon Andrea, Savanyu Gergely, Szupper Fanni. Az előadásban kórus is szerepel, táncolnak a Sopron Balett tagjai. A rendező Zsadon Andrea, a játékmester Szolnoki Tibor. A koreográfus a Harangozó-díjas Demcsák Ottó. A két karmester Oberfrank Péter Liszt-díjas, érdemes művész és Tassonyi Zsolt. A jelmeztervező Tóth Barna, a díszlet Bíró Nóra és Zsadon Andrea munkája.
 

 

Tóth Péter, a Soproni Fotóklub tagja pedig az erkélyen állva örökítette meg a rendhagyó fellépést.