Hírek - 2019. augusztus 25.Kultúra Pont Neked Szilágyi Tiborral

A Kultúra Pont Neked című televíziós ajánlóműsorunk vendége a magyar színházi élet legendája, Szilágyi Tibor Kossuth-és Jászai díjas, kiváló és érdemes művész, aki az 55. szezonját kezdi rövidesen. Ő hívja fel a figyelmet Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. szeptemberi programjaira.

A műsorban megszólal Horányi László, az Esztergomi Várszínház igazgatója és Wischer Johann, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója, akik a Zenta, 1697. rockopera magyarországi bemutatójához kapcsolódva nyilatkoznak a színházi együttműködések fontosságáról, a koprodukciók eredményességéről.

Pataki András rendezi a remény évadában a Peer Gynt, A padlás és a Gyertyák csonkig égnek előadásokat, a színházi szakember a darabválasztásokról és a művek színpadra állításának koncepciójáról beszél.

A Stabat Mater is szerepel a Petőfi Színház műsorán ebben a szezonban, a produkcióról Demcsák Ottó koreográfus, a Sopron Balett vezetője árul el kulisszatitkokat.

Megrendezik a Progress Sopron 2019. Nemzeti és Nemzetközi Amatőrszínházi Fesztivált szeptember 20. és 25. között a leghűségesebb városban. A második alkalommal életre hívott találkozó versenyprogramjában hat ország kilenc csoportja vesz részt. A kísérő rendezvények között szerepelaz Újvidéki Színház Danilo Kiš művéből készült Borisz Davidovics síremléke című előadása és a Komáromi Jókai Színház A félkegyelmű című, Dosztojevszkij művéből készült darab. A műsorban ajánlót láthatnak a fesztiválról.

A Kultúra Pont Neked műsor egy hónap múlva újra jelentkezik az októberi események előzetesével. Az adásokat a Sopron Televízióban is megnézhetik. A szeptemberi műsor itt tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1474&v=Twouh2RdkjM