Hírek - 2019. augusztus 19.Valahol Európában: rekorderek!

Minden barlangszínházi előadáson felállva, hosszú percekig, hangos ovációval ünnepelte a közönség a Valahol Európában musical stábját. A csapat a hétvégén beállította az Aida két évvel ezelőtti rekordját ezen a játszóhelyen. A soproni sikerdarab a nagy érdeklődés miatt bérletszünetben december 28-án délután három és este hét órakor, valamint december 29-én három órakor látható a leghűségesebb város teátrumában.

Minden előadáson "standing ovationt" ért el a népes szereplőgárda. A fertőrákosi játszóhely történetében ez csak az Aida produkciónál fordult elő - akkor hatból hatszor állt fel a közönség ünnepelni a stábot-, a Valahol Európában gárdája pedig ötből ötször érte el azt, hogy a nézők ilyen formában is megköszönjék a teljesítményüket.

A produkció Mikó István, Kisfaludy Zsófia, Vastag Tamás és Savanyu Gergely főszereplésével nagyon megtalálta az utat a nézők szívéhez. Halasi Imre rendező, Gyenes Ildikó koreográfus is örül ennek. Rengeteget dolgoztak a színészekkel és a 31 gyermekszereplővel, hogy emlékezetes színházi élményt nyújtsanak mindenki számára.

A musicalt csak Fertőrákoson négyezren nézték meg a nyáron, már hónapokkal előre elfogytak a jegyek. A produkció az őszi kőszínházi szezonban középiskolás és felsős bérletben, valamint decemberben bérletszünetben tekinthető meg.


(A musical a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft-vel kötött megállapodás alapján kerül bemutatásra. A zeneszerző Dés László, a dalszöveg Nemes István, a szövegkönyv Böhm György, Korcsmáros György és Horváth Péter munkája)

Radványi Géza és Balázs Béla azonos című filmje alapján. A film 2000-ben bekerült minden idők 12 legjobb magyar alkotása közé.

Fotók: Pomezanski György