Hírek - 2019. augusztus 15.Esztergom: vastaps, 1700 néző

Emlékezetes nagy sikerrel, 1700 ünneplő néző előtt zajlott a Zenta, 1697. rockopera magyarországi bemutatója az esztergomi bazilika előtt. Szarka Gyula és Szálinger Balázs darabja augusztus 20-án Dunaszerdahelyen vendégeskedik, ősszel pedig megkezdi a soproni sorozatát.

A Zentai Magyar Kamaraszínház és a Soproni Petőfi Színház koprodukciójában készült előadás tiszteleg az 1697. szeptember 11-én lezajlott világtörténelmi jelentőségű esemény előtt, amikor is a Savoyai Jenő által vezetett egyesült keresztény seregek Zenta határában meghatározó csatát nyertek a török haderővel szemben.

Az esztergomi premierre buszokkal érkeztek érdeklődők a Felvidékről, Vajdaságból. Jöttek nézők Esztergomból és környékéről, Budapestről, Sopronból, sőt, előkerült egy Zenta zászló is ajándékként meglengetve a stábnak.

Az előadás után Horányi László, az Esztergomi Várszínház igazgatója- aki maga is játszik a rockoperában - úgy fogalmazott, történelmi helyszínen egy történelmi jelentőségű produkció született történelmi üzenettel egy szakrális helyen, a bazilika előtt és nagyon bízik abban, hogy a hazai bemutató után a mostanihoz hasonló sikerrel és fogadtatással folytatódik a rockopera útja.

Pataki András, a rockopera rendezője mindenkinek megköszönte a munkáját és  nagyon örült annak, hogy újabb koprodukcióval sikerült eredményessé, tartalmassá tenni a két színház együttműködését, országos figyelem mellett.

Wischer Johann - ő is szerepel a darabban - a Zentai Magyar Kamarszínház igazgatója szintén megköszönte az esztergomi vendéglátást és meghívást. Reméli, a sikeres premier után hosszú lesz még a mű sorozata.  

A Zenta, 1697. rockopera dalai megjelentek cédén. A produkció felnőtt és középiskolás bérletben látható Sopronban a remény évadában.