Hírek - 2019. augusztus 11.A víg özvegy: bérletszünetben

A nagy érdeklődés miatt A víg özvegy című nagyoperettből három bérletszünetes előadást tart a Soproni Petőfi Színház ősszel. Lehár Ferenc művét november 15-én (pénteken) és november 16-án (szombaton) este hét órakor, november 17-én (vasárnap) pedig délután három órakor tekinthetik meg a nézők. A magyar nyelvű produkció nyitja a remény évadát.

Nagy sikerrel játssza németül a soproni társulat a produkciót a barlangszínházban. A főként Ausztriából érkező vendégek többször felállva tapsolták meg a stábot ezen a játszóhelyen. Lehár Ferencnek, Sopron díszpolgárának a műve nagyon megtalálta az utat a közönséghez. A műfajt kedvelő nézők remek szereposztásban láthatják a darabot a soproni teátrumban.

Színpadra lépnek: Szolnoki Tibor, Füredi Nikolett/Józan Vivien, Domoszlai Sándor, Benedekffy Katalin/Vörös Edit, Ujvári Gergely/Varga Donát, Rupnik Károly/Baranyi László, Zsadon Andrea, Papp Attila, Marosszéki Tamás, Szabó László, Molnár Anikó, Ács Tamás, Simon Andrea, Savanyu Gergely. Az előadásban kórus is szerepel, táncolnak a Sopron Balett tagjai.

A rendező Zsadon Andrea, a játékmester Szolnoki Tibor. A koreográfus Demcsák Ottó. A két karmester Oberfrank Péter és Tassonyi Zsolt. A díszlettervező Bíró Nóra és Zsadon Andrea, a jelmeztervező Tóth Barna.

A történet:

Lehár halhatatlan, fülbemászó melódiái, a Villja-dal, a Bamba, bamba gyászvitéz, Grisette-dal-Kánkán, Csak a nő címűek remekül illeszkednek a műfajhoz hozzátartozó humorhoz, romantikához, szerelmi történethez. Glavari Hanna, a dúsgazdag özvegy hosszú évek múltán újra találkozik fiatalkori szerelmével, Danilovics Danilóval. A darab főcselekménye nem szól másról: mint, hogy egy kis ország "Ponteverdo" az anyagi csődtől megmeneküljön, ezért dúsgazdag honleányukat akarják hazacsábítani, remélve, vagyona kiút lehet a gazdasági összeomlástól.