Hírek - 2019. július 29.Bérletszünet, rekordra törve

Rekordra tör a Valahol Európában musical és a tavalyi Aida sikerének a nyomába ered. A fertőrákosi előadásokra nem lehet jegyet vásárolni, a hatalmas érdeklődés miatt a Soproni Petőfi Színház már most meghirdeti bérletszünetes alkalmakat. A darab december 28-án délután három és este hét órakor, valamint december 29-én három órakor látható a leghűségesebb város teátrumában.

Eddig mind a kettő Valahol Európában előadáson állva tapsoltak a nézők a stábnak. Augusztusban még háromszor kerül színre a produkció a barlangszínházban és a csapat köré gyűlt rajongótábor szeretné beállítani az Aida rekordját, amikor is minden egyes alkalommal "standing ovationnal" értek véget az estek.

A Valahol Európában musicalt csak a barlangszínházban négyezren tekintik meg, az őszi szezonban felsős és középiskolás bérletben, valamint bérletszünetben látható a soproni színházban.

Ugyancsak nézettségi rekordot dönthet a másik soproni nyári előadás, A víg özvegy német nyelven a barlangszínházban. A várakozások és a tervek szerint ebben a szezonban tízezer Ausztriából érkező vendég nézi majd meg ezen a játszóhelyen Lehár Ferenc nagyoperettjét, amely a remény évadának nyitánya lesz magyarul a kőszínházban. A nagy érdeklődés miatt a soproni teátrum ebből a produkcióból is tart bérletszünetes előadásokat.         

A népes gyermekcsapat a felnőtt szereplőkkel együtt készen áll a rekord beállítására
Fotó: Pomezanski György