Hírek - 2019. július 2.Valahol Európában: premier készül

Óriási izgalommal készülnek a Valahol Európában musical gyermekszereplői a barlangszínházi premierre, amely július 26-án lesz. A próbákon kívül eddig is szorgalmasan gyakorolták a dalokat, Gyenes Ildikó koreográfiáit. Halasi Imre rendező döntése alapján mindenki színpadra léphet, aki elvégezte a felkészüléssel járó hatalmas munkát. Pomezanski György fotói felvillantják, színessé teszik a várakozás pillanatait.

Rövidesen folytatják a próbáit a Valahol Európában című nagyszabású produkciónak, ám már nem a soproni teátrumban, hanem a Fertőrákosi Barlangszínházban. Amikor idén februárban nyolcvanan jelentkeztek a musical gyermekszereplő válogatására, még senki nem tudta, kik vehetnek részt ebben az előadásban. Végül 31-en maradtak. A népes gyermekcsapat a próbák szüneteltetése közben is lelkesen gyakorolt, hogy a bemutatóra minden pontosan működjön a színpadon.

Az előadásban Simon Pétert Mikó István Jászai-díjas, érdemes művész alakítja. Hosszú szerepében Vastag Tamás látható. A Suhancot Kisfaludy Zsófia formálja meg. Ficsurként Papp Attila lép színpadra.  A Tróger alakját Szőcs Erika ölti magára, az Egyenruhás Savanyu Gergely lesz. A Sofőr és Leventeoktató Ács Tamás, a Tanító Major Zsolt, Önkéntes Marosszéki Tamás.


A musicalben a gyerekek közül dupla szereposztásban látható Kuksiként Szokodi Roland/Szilágyi Dávid, Szeplősként Ella Márk/Csiszér András, Sutyiként Scheer Félix Dominik/Varga Tamás Róbert, Csóróként Hegedűs Csanád/Boda Bálint, Professzorként Keserű Botond/Hegedűs Levente, Pötyiként Nagy Tina/Aranyos Boróka.

A produkcióban rész vesz még: Simon Andrea, Szalai Dóra, Szupper Fanni, Szénási-Rovó Diána, Vida-Veres Imola, Majnovics Vera, Schiberna Katalin, Weisinger Hajni, Kiss Noró, Betuker Botond, Szabó László és Szarka Róbert.

A koreográfus Gyenes Ildikó, a koreográfus asszisztens Szalai Dóra, a korrepetítor Sárdy Barbara, a díszlettervező a Jászai-díjas Menczel Róbert, a jelmeztervező Szélyes Andrea. A rendező Halasi Imre Jászai-díjas, érdemes művész.

(A musical a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft-vel kötött megállapodás alapján kerül bemutatásra. A zeneszerző Dés László, a dalszöveg Nemes István, a szövegkönyv Böhm György, Korcsmáros György és Horváth Péter munkája)

Radványi Géza és Balázs Béla azonos című filmje alapján. A film 2000-ben bekerült minden idők 12 legjobb magyar alkotása közé.



 Nyári előadások:

2019. július 26. péntek 20:00 - Barlangszínház
2019. július 27. szombat 20:00 – Barlangszínház
2019. augusztus 16. péntek 20:00 - Barlangszínház
2019. augusztus 17. szombat 20:00 - Barlangszínház
2019. augusztus 18. vasárnap 20:00 - Barlangszínház

A darab ősszel szerepel a Soproni Petőfi Színház műsorán.