Hírek - 2019. június 29.Hódít A víg özvegy

Meghódította a közönséget a soproni társulat német nyelvű operett előadása, A víg özvegy a Fertőrákosi Barlangszínházban. A stábot felállva, vastapssal ünnepelték az Ausztriából érkező nézők. A produkció ősztől magyarul látható a leghűségesebb város teátrumában. A rendező a Jászai-díjas Zsadon Andrea.
Ausztriából érkeztek az első előadásra a nézők

Öt évre szóló stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Fertőrákosi Kőfejtőt és Barlangszínházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. és az ausztriai Gerberhaus Culturproduktionen produkciós iroda a leghűségesebb városban 2018. decemberében. A magyar fél német nyelvű operett előadásokkal várja az osztrák-bajor nyelvterületről érkező nézőket, csoportokat. Az első ilyen produkció Lehár Ferenc A víg özvegy című nagyoperettje, amelyet a hétvégétől összesen húsz alkalommal tekinthetnek meg a nézők ezen a játszóhelyen.

A vendégek az érkezéskor az 1900-as évek cirkuszi világába, a magyar operett születésének korszakába csöppentek. Kintornások, akrobaták, zsonglőrök, kötéltáncos, gólyalábas pantomim művészek, valamint korhű ruhába öltözött urak és hölgyek üdvözölték és szórakoztatták a nézőket.

A műfajt szerető közönség remekül érezte magát az előadás alatt, a ráadásszámot már felállva tapsolva  együtt énekelték, dúdolták a társulattal.

Az előadás ősztől a soproni színházban magyarul látható. Színpadra lépnek: Szolnoki Tibor, Füredi Nikolett/Józan Vivien, Domoszlai Sándor, Benedekffy Katalin/Vörös Edit, Ujvári Gergely/Varga Donát, Rupnik Károly/Baranyi László, Zsadon Andrea, Papp Attila, Marosszéki Tamás, Szabó László, Molnár Anikó, Ács Tamás, Simon Andrea, Savanyu Gergely. Az előadásban kórus is szerepel, táncolnak a Sopron Balett tagjai. A rendező Zsadon Andrea, a játékmester Szolnoki Tibor. A koreográfus Demcsák Ottó. A két karmester Oberfrank Péter és Tassonyi Zsolt. 
 

A hangulatra nem lehetett panasz, zenekar gondoskodott erről
Kintornások is eljöttek
Artisták várták a közönséget
Látványos mutatványok szórakoztatták a vendégeket
Zene, humor és vidámság fogadta a csoportot
Gólyalábasok is üdvözölték a nézőket a bejáratnál
Korhű ruhákban - az operett örök
Zsonglőr kápráztatott el mindenkit
Fotók: Hipságh Gyöngyi
Vörös Edit
Látványos, fergeteges táncokból sincs hiány az előadásban
Vörös Edit és Domoszlai Sándor
Szolnoki Tibor
Savanyu Gergely
Fotók: Németh Elemér