Hírek - 2019. június 25.Siker visszahívással Kisvárdán

Olyan nagy sikerrel játszották a Jelenetek egy házasságból című előadást a Magyar Színházak XXXI. Kisvárdai Fesztiváljának versenyprogramjában, hogy a jelentős érdeklődés miatt egy későbbi időpontban visszahívják a produkciót a városba.

A június 29-ig tartó rangos fesztivál versenyprogramjába idén tizenhárom előadás került be. A színházak produkcióit zsűri értékeli, tagjai: Balogh Gyula újságíró, színikritikus; Bodó A. Ottó dramaturg, egyetemi docens; Tari Istvánné Czomba Magdolna középiskolai tanár; Németh Fruzsina Lilla friss-diplomás színházpedagógus; Rusznyák Gábor rendező.

A Soproni Petőfi Színház, a Csallóközi Csavar Színház, a Mikházi Csűrszínház, a Forrás Színház és a Malom Színház koprodukcióját Pataki András Jászai-díjas rendező állította színpadra, ő alakította ki a díszletvilágot is. Az előadás dramaturgja Molnár Anikó, a jelmeztervező Szélyes Andrea.

A színpadi játék ebben az évadban folyamatosan telt házakat vonzott a soproni teátrum kamara játszóhelyén, a Liszt Ferenc Kulturális Központban. A darab látható volt a Debreceni Tavaszi Fesztiválon, kiemelkedő meghívásként műsorra tűzte a Szlovák Nemzeti Színház és Budapesten is vendégszerepelt. Az Ingmar Bergman műve alapján készült feldolgozás különlegessége, hogy a színpadi adaptációban szereplő két színész, a Jászai-díjas Gál Tamás és Kiss Szilvia a valóságban is házaspár.

A kisvárdai előadásról kritikát a Kisvárdai Lapokban olvashatnak ezen a linken: http://szinhaz.w3h.hu/sites/default/files/kisvardai_lapok/2019_06_25.pdf