Hírek - 2019. július 4.Operaajánló Oberfrank Péterrel

Puccini Bohémélet című operája július 5-én este nyolc órakor, Mozart Figaro házassága című klasszikusa július 6-án szintén nyolc órakor látható a Fertőrákosi Barlangszínházban. Az előadásokat Oberfrank Péter, Liszt-díjas, érdemes művész, karmester, zongoraművész, a Soproni Petőfi Színház zenei vezetője ajánlja a közönség figyelmébe.

Az ajánló itt indul:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=0UL3QOFkxAA

 

Puccini népszerű műve a Kassai Állami Opera olasz nyelvű előadásaként érkezik Fertőrákosra. Remek énekesek, fülbemászó, már-már operettkönnyedségű dallamok várják a nézőket. Ez a a mű a Pillangókisasszony után a második leggyakrabban játszott opera. Puccini legendás műve Henri Murger párizsi bohémekről szóló korabeli sikerírása után készült.

Ugyancsak zeneszerző géniusz volt Mozart, akinek Figaro házassága című vidám műve a Co-Opera előadásában, több magyar színház együttműködésében magyar nyelven, német felirattal látható a barlangszínházban. Mozart és Da Ponte első közös műve a vágyak és a meglepetések vígoperája, amely hol ellenállhatatlan humorral, hol szívbemarkoló őszinteséggel mesél rólunk, emberekről. Szabó Máté lendületes, szellemes rendezése közelebb hozza a történetet a mai nézőhöz: Almaviva gróf, a vagyonos borász házában minden a feje tetejére áll a két alkalmazott, Figaro és Susanna esküvőjének napján.

Mozartnak ez a műve az operairodalom megkerülhetetlen klasszikusává vált. Az operák rajongóinak kivételes alkalmat garantál ez a két este Fertőrákoson.

 

A Figaro házassága
Bohémélet