Hírek - 2019. június 22.Tarol a Carmen - Nézővonzó meghívás

Óriási sikerrel mutatta be a szaranszki Orosz Nemzeti Balett a Carmen című előadást Győrben pénteken. A produkció ma telt ház előtt látható a fertőrákosi barlangszínházban este nyolc órakor.

Telitalálatnak bizonyult a szaranszkiak meghívása Magyarországra. A soproni színházzal kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően a 15. Győri Táncfesztivál kiemelt külföldi produkciója volt a fellépésük a zsúfolásig telt nézőtér előtt, egy olyan fesztiválon, ahol a hazai táncos élet jelentős képviselői, a szakma rangos személyiségei jelennek meg. A soproni színház nemzetközi kapcsolatrendszere is ennek a minőségnek a szemmel tartása köré szerveződik és így léphettek fel a szaranszkiak Győrben, s most igazi csemegeként Fertőrákoson.

A Carmen vérpezsdítő története a barlangszínházi környezetben bizonyára nagy élményt jelent a közönségnek, akiknek zöme már jó előre gondoskodott arról, hogy biztos helye legyen szombat este a nézőtéren.

A Soproni Ünnepi Hetek tematikus programjaihoz kapcsolódó előadásban Carmen, a cigánylány szerepében Natalija Carjova, a Mordvin Köztársaság Érdemes Művésze látható. Don José, tizedest Alekszej Csumakov, Micaëlat, a parasztlányt Polina Filippova táncolja. Mindketten nemzetközi balettversenyek díjazott művészei. Escamillo, a torreádor  Dmitrij Grigorjev lesz.

A koreográfia és librettó Nagyezsda Kalinyina nevéhez fűződik. A jelmeztervező Szvetlana Tundavina, aki a Sopron Balettben Alekszej Batrakov koreográfiához tervezi a jelmezeket. A zenei rendező Viktor Vojtek. A  darabot  Alla Szorokina állította színpadra.