Hírek - 2019. június 9.Újabb fesztiválon Gál Tamásék

A Jelenetek egy házasságból című előadás bekerült a Magyar Színházak XXXI. Kisvárdai Fesztiváljának versenyprogramjába, a zsűri és a nézők június 24-én tekinthetik meg a soproni sikerdarabot.

A Soproni Petőfi Színház, a Csallóközi Csavar Színház, a Mikházi Csűrszínház, a Forrás Színház és a Malom Színház koprodukcióját Pataki András állította színpadra, ő alakította ki a díszletvilágot is. Az előadás ebben az évadban folyamatosan telt házakat vonzott a soproni teátrum kamara játszóhelyén, a Liszt Ferenc Kulturális Központban, a foglalások miatt a jegyek előre elfogytak. A műsorra került feldolgozás különlegessége, hogy a színpadi adaptációban szereplő két színész, Gál Tamás és Kiss Szilvia a valóságban is házaspár.

A darab látható volt a Debreceni Tavaszi Fesztiválon, rangos meghívásként műsorra tűzte a Szlovák Nemzeti Színház. A budapesti közönség is érdeklődéssel fordult az előadás felé. A Magyar Művészeti Akadémia Köztestülete „Szó, szín, játék” néven sorozatot szervez a Pesti Vigadó Sinkovits Imre Kamaraszínpadán, s ott is vendégül látták a színpadi játékot.

Az előadás dramaturgja Molnár Anikó, a jelmeztervező Szélyes Andrea.

A Jelenetek egy házasságból Bergman egyik legjelentősebb és legnépszerűbb filmje, melyet 1973-ban mutattak be. Marianne és Johan története pontosan és végtelen empátiával beszél két ember kapcsolatának bonyolultságáról. Sokszor szórakoztató, máskor szívszorító jelenetek láthatók egy férfi és egy nő szerelmének történetéből. Felvillan a kétpólusú világ, a nő és férfi konfliktusokkal teli élete.