Hírek - 2019. április 1.Ez a zene bennem él

- Gyakorlatilag ezeken a dalokon nőttem fel, édesapámék nagy Illés-rajongók, nálunk állandóan szóltak slágereik a lemezjátszóból, magnóból. Most olyan feladatot kaptam, hogy egy rövid színpadi megjelenés mellett én leszek mindenki beugrója, így az előadás összes számát tudnom kell - mondta Marosszéki Tamás, aki a pizzafutár fiú szerepét alakítja a Tied a világ! című produkcióban a Soproni Petőfi Színházban. Premier április 13-án. A zenés társasjáték művészeti vezetője Feke Pál.

Marosszéki Tamás minden próbán részt vesz, hiszen ő ennek az előadásnak az úgynevezett beugrója, aki ha szükséges, átveszi egy-egy társának a szerepét. A dalokat amúgy szinte mindenkinek tudnia kell a stábból, de ő a különböző szereplők szövegeit is tanulja. Ez nem könnyű feladat, figyelmet és koncentrációt igényel.

- Miközben zajlott a próbafolyamat és ahogy gyakoroltam az Illés-dalokat, egyre jobban megkedveltem ezeket a számokat. Élvezem a dallamvilágukat, a szövegeiket, tartalmasak, szívesen dúdolom séta közben is a refréneket. Az Illés zenekar tényleg generációkat összekötő legendás együttes. A mi családunkban is. Édesapámék már rég szóltak, hogy ők mindenképp jönnének az előadásra - fűzte hozzá Marosszéki Tamás, aki nagyon örül annak, hogy a következő évadban játszhatja Sopronban Janne Teller azonos című regénye alapján készült stúdió előadást, a Semmit fiataloknak. Ő, amikor  a szatmárnémeti Harag György Társulattal, Márkó Eszter rendezővel, a szövegkönyv megírójával elkészítette a produkciót, akkor azt érezte, ebben a munkafolyamatban egy kicsit övé a világ. Amikor ezt a dalt énekli a csapat most, eszébe jut ez a színházi élmény.