Hírek - 2019. április 1.Generációs életérzés

- Ezek a dalok ugyanabból a fiatalos életérzésből születtek, amely megérintett akkor sokakat. Sugárzik a számokból, a szövegekből. A titok szerintem maga az 1960-as, ’70-es évek, ami akkor történt egy generációval. Szüleim nagy Illés rajongók, ott voltam velük Csíkszeredában, amikor a zenekar 40 éves születésnapja alkalmából Erdélyben koncertezett 2005-ben. Szinte végig esett az eső, de a százezres tömegből senki nem mozdult - mesélte Demeter Helga, aki Helgát, a pizzafutár lányt alakítja a Tied a világ! című zenés társasjátékban a Soproni Petőfi Színházban. A bemutató április 13-án lesz, az előadás művészeti vezetője Feke Pál.

Demeter Helga hozzátette: az előadásban szereplő számok közül többet ismert, neki négy önálló dal jutott, s mindegyiket más miatt kedveli. Ahogy megfogalmazta, az Illés számok ritmusosak, nagyon jól énekelhetőek, hangszíneik, szólamaik, refrénjeik fülbemászóak. Arra törekedett, hogy a színpadi hangulatokhoz, szituációhoz, helyzetekhez alkalmazkodva a szerep és az ő lelkéből szólaljanak meg az ismert slágerek. Ezért is érzi nagyon szabadnak magát ebben az előadásban.

- Ma is több olyan fiatal együttes létezik, amelyik az Illéshez hasonló életérzésekről mesél jó zenével és tartalmas mondanivalóval. Lehet, negyven év múlva ők lesznek a legendák, s majd a dalaikból születik egy ilyen koncert-előadás. A fiatalos életérzés minden generációt érint legalább egyszer, és azt hiszem, ez erős lenyomattá tud válni az életben, emlékekben, dalokban - hangsúlyozta a színművésznő, aki nagyon várja már a bemutatót, s annak külön örül, hogy remek zenészekből álló együttes kíséri a színészeket. Szörényi Örs pedig ugyanúgy ott ül a dobok mögött, mint 2005-ben Csíkszeredában...