Hírek - 2019. április 1.Mindörökké Little Richard

- Annak idején a színészzenekar koncertjein sokszor énekeltem a Little Richard című számot. Akadt eset, hogy az Illés együttes tagjai közül is megjelent valaki egy-egy előadáson. Nekem ez az egyik kedvenc számom tőlük, és persze a Lehetett volna, meg a Ne gondold. Az ő zenéjük az én fiatalságom - mondta Mikó István, aki Pista, a szomszéd szerepében lép színpadra a Tied a világ! című zenés társasjátékban a Soproni Petőfi Színházban. A premier április 13-án lesz, a művészeti vezető Feke Pál.

Mikó István már szerepelt olyan előadásban, amely egy nagy együttes pályafutása előtt tisztelgett. Ez volt az 1988-ban készült és több mint két évtizedes utat bejárt Mindhalálig Beatles című darab. Most azonban egy másfajta színházi produkcióba került be, bár az alapcél ugyanaz, mint harminc esztendeje náluk.

- Több az interaktivitás ebben az előadásban, jobban bevonja a nézőt az egész játékba, mint mi tettük annak idején a Beatles produkcióival. Kacsintottunk ki, létrejött a kapcsolat a közönséggel, ám ebben az esetben ez dinamikusabb, improvizatívabb. Kíváncsian várom a hatást. Úgy, hogy nem csak felnőtt, hanem középiskolás korosztálynak is játszunk. Ezek a mi generációnk dalai, az ifjúságunkat jelentik. Annak idején volt ugye az Illés, Omega, Metró nagy hármas, én az Illés rajongók közé tartoztam. Ők az elsők között jöttek ki saját, magyar szövegű, remekül megírt, tartalmas számokkal. Azokkal álltak színpadra, s a rock mellett az általam nagyon szeretett népzenét is használták a dalaikban. Ez az egyik titkuk, egyediségük a zenei színességükkel együtt - válaszolta érdeklődésünkre Mikó István. Ő ezúttal egy olyan szomszédot játszik a darabban, aki szerethető figura, kicsit kötözködős, de megnyitja a lelkét a fiatalok felé. Sőt, még énekel is velük...