Hírek - 2019. március 30.Verskommandó bevetés előtt

Bevetik hetedik alkalommal is a Soproni Petőfi Színház verskommandóját április 11-én. A színészek utcákon, tereken, buszon, vonaton, vasútállomáson, iskolában, könyvtárban, polgármesteri hivatalban, barlangszínházban ajándékoznak költeményeket az embereknek.

Immár hetedik alkalommal mondanak verseket a Petőfi Színház színészei az embereknek Sopronban váratlan helyszíneken a költészet napja alkalmából. A városban nagyon kedvelt kezdeményezés célja, hogy közvetlenül és kötetlenül felhívja a figyelmet erre az ünnepre, népszerűsítse az irodalmat, bemutassa a magyar kulturális értékeket, s bebizonyítsa: a versek hétköznapi életünk részesei lehetnek bárhol és bármikor. A verskommandó idén is száz költeménnyel készült, a színészek ebből állították össze a helyszínekhez alkalmazkodva műsoraikat.

A verskommandó tagjai: Ács Tamás, Papp Attila, Molnár Anikó, Szőcs Erika, Simon Andrea, Marosszéki Tamás, Major Zsolt, Kiss Noró, Galkó Balázs, valamint találkozhatnak az emberek a két új Jászai-díjas színművészünkkel: Gál Tamással és Horányi Lászlóval.

Ács Tamás
Papp Attila
Molnár Anikó
Szőcs Erika
Galkó Balázs
Marosszéki Tamás
Kiss Noró
Simon Andrea
Major Zsolt
Gál Tamás
Horányi László