Hírek - 2019. március 27.Szülinap a próbán

Megszakította a soproni társulat a Tied a világ! című zenés társasjáték kedd esti próbáját, hogy megköszöntsék 35. születésnapján az előadásban szereplő Savanyu Gergely színművészt a Petőfi Színházban. A meglepetés ajándékozással ért véget.

Hosszú szervezés és előkészítés után sikerült a társulatnak titokban tartania, hogy  meglepetést szerezzenek Savanyu Gergelynek, aki nem sejtve semmit gőzerővel dolgozott a darab stábjával. Feke Pál - aki az eredeti, játékszínes produkció rendezőjének és a librettó írójának Szente Vajknak a munkáját művészeti vezetőként állítja színpadra Sopronban - nagy energiákat mozgatva irányította a próbát. Egy adott pillanatban azonban improvizált a közös jelenetükben, s ekkor érkeztek meg a takarásban várakozó színészek, táncosok, zenészek, háttérdolgozók az ajándékaikkal. A rendhagyó köszöntést egy vidám  születésnapi stábfotó zárta.

A Tied a világ! produkció csapata jó hangulatban próbálja az Illés zenekar pályafutása előtt tisztelgő előadást, amelyben a közönség is aktív részesévé válik a játéknak, miközben olyan nagy slágerek csendülnek fel zenekaros kísérettel többek között, mint a Ne gondold!, az Amikor én még kissrác voltam, a Rock and roll Rézi, Az utcán, a Good bye, London, a Little Richard, a Sárika, a  Még fáj minden csók.

A színpadon Feke Pál, Vastag Tamás, Mikó István, Demeter Helga, Savanyu Gergely, Papp Attila és Marosszéki Tamás látható.

A premiert április 13-án tartják.

Az előadás a Zikkurat Színpadi Ügynökség és Rosta Mária producer, valamint a Melody Kft. engedélyével a Soproni Petőfi Színház és a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház koprodukciójában jön létre.