Hírek - 2019. március 24.Soproni siker a pozsonyi Nemzetiben

Felállva, hosszú percekig vastapssal ünnepelte a közönség a Jelenetek egy házasságból című soproni előadást a Szlovák Nemzeti Színházban. Gál Tamás és Kiss Szilvia pótszékes telt ház előtt játszhatott magyarul, a szöveget szlovák felirattal követték a nézők. A darab rendezője és díszlettervezője Pataki András.

A leghűségesebb város teátruma először szerepelhetett a Szlovák Nemzeti Színházban. Az Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című művéből készült színpadi játék a Csallóközi Csavar Színházzal, a Mikházi Csűrszínházzal, a Forrás Színházzal és a Malom Színházzal koprodukcióban készült. A jelmeztervező Szélyes Andrea, az előadás dramaturgja Molnár Anikó.

A színpadi játék meghódította a soproni nézőket, élénk szakmai érdeklődés kíséri az útját. Az előadás meghívást kapott a Magyar Színházak XXXI. Kisvárdai Fesztiváljának versenyprogramjába, járt már debreceni fesztiválon, áprilisban pedig Budapesten látható a darab. A Magyar Művészeti Akadémia Köztestülete „Szó, szín, játék” néven sorozatot szervez a Pesti Vigadó Sinkovits Imre Kamaraszínpadán, s ott is vendégül látják a produkciót.

A hétvégén pedig rangos meghívásként a Szlovák Nemzeti Színházban léphetett fel a színészházaspár. Gál Tamás és Kiss Szilvia meghódította a zömében szlovák anyanyelvű közönséget, akik nagy ünneplésben részesítették az előadást. A nézőtéren ott ült  Michal Vajdička, a pozsonyi teátrum drámaigazgatója, aki nagy elismeréssel szólt a rendezésről és a színészek kiemelkedő játékáról. 

Gál Tamás és Kiss Szilvia a Szlovák Nemzeti Színház előtt