Hírek - 2019. március 19.Kultúra Pont Neked Vastag Tamással

A Kultúra Pont Neked című televíziós ajánlóműsorunk vendége ezúttal Vastag Tamás, a népszerű énekes, előadó. Ő hívja fel a figyelmet személyes gondolatokkal, élményekkel, történetekkel a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. áprilisi programjaira.

A Soproni Petőfi Színház április 13-án mutatja be a Tied a világ című zenés társasjátékot az Illés együttes dalaival Feke Pál, Vastag Tamás, Mikó István, Savanyu Gergely, Papp Attila, Demeter Helga és Marosszéki Tamás szereplésével. Erről is beszél az énekes.

Tavaszi hangok címmel a Crescendo-bérletben a soproni szimfonikusok adnak koncertet Beethoven, Haydn, Donizetti és ifj. Johann Strauss műveiből április 24-én este hat órakor a Liszt Ferenc Kulturális Központban. Vezényel Kóczán Péter. A nagy sikerű, mindig telt házas kora esti hangversenysorozat záró eseményén  Simon Brigitta Domingo-versenygyőztes énekesnő mellett fellép szólistaként a Magyar Állami Operaház első trombitása, Winkler Balázs is. A Kultúra Pont Neked műsorban ő beszél a soproni emlékeiről, kötődéséről.

Bevetik a Soproni Petőfi Színház verskommandóját április 11-én. A színészek utcákon, tereken, buszon, vonaton, vasútállomáson, iskolában, könyvtárban, üzletben a mondanak verseket az embereknek. Erre is felhívja a figyelmet az ajánló.

Életmű-kiállítással köszönti a Pro Kultúra a Pro Urbe Sopron díjjal kitüntetett Sulyok Gabriella grafikusművészt áprilisban. Több program is kapcsolódik ehhez az eseményhez. Így az Orfeusz#Eurüdiké című kortárs táncjáték.  A  Vígszínház vendégjátéka Sulyok Gabriella Orfeusz című grafikai sorozata előtt április 28-án este hat órakor a Liszt Ferenc Kulturális Központ Munkácsy termében látható. Kameráink előtt az ünnepelt művész.

Kovács Gyöngyi közművelődési munkatárs a NépmesPontról, a helyszínen létrehozott programokról beszél. Ott tekinthető meg a Dallamkaland Radványi Balázs Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész, a Kaláka zenekar frontemberének a koncertje április 16-án délután három órakor. 

Vastag Tamás örömmel ajánlja a Mesebolt Bábszínház előadását is. A Papírvarázs a Liszt Ferenc Kulturális Központ Pöttömszínházi rendezvényén április 28-én délelőtt fél tízkor, tizenegy órakor és délután négykor látható.

A Jazz & bor című sorozat keretében április 6-án este hét órakor Liszt Ferenc Kulturális Központ PincePontjában pedig  Lilienn & Kónyai Tibor Duó  lép fel. 

A Kultúra Pont Neked műsor egy hónap múlva újra jelentkezik a májusi események előzetesével. Az adásokat a Sopron Televízióban is megtekinthetik. Íme az áprilisi műsor: